Saltibarsciai (Sopa freda de remolatxa) - Lituània

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Jurate Vitkauskiene, Castelldans

INGREDIENTS

  • remolatxa
  • quefir (es pot substituir per iogurt i llet)
  • ceba tendra
  • cogombre
  • ou dur
  • anet
  • sal

PREPARACIÓ

Talleu la remolatxa molt fina i poseu-la en un bol. Afegiu-hi el quefir; si no en teniu, podeu substituir-lo per una barreja de iogurt i llet. Remeneu-ho.
Trossegeu ben menut l'ou dur i trinxeu l'anet. Talleu la ceba tendra i el cogombre a rodanxes primes i afegiu-ho tot al bol de la remolatxa.
Si ho preferiu, deixeu la ceba tendra i el cogombre en un plat a part i que cadascú se'n posi la quantitat que vulgui, segons el seu gust.
Aquesta sopa s'ha de servir molt freda i és típica de l'estiu lituà.

Anar al contingut