Saltibarsciai (Sopa freda de remolatxa) - Lituània
- Programa: Karakia
- Cuina: Jurate Vitkauskiene, Castelldans
INGREDIENTS
- remolatxa
- quefir (es pot substituir per iogurt i llet)
- ceba tendra
- cogombre
- ou dur
- anet
- sal
PREPARACIÓ
Talleu la remolatxa molt fina i poseu-la en un bol. Afegiu-hi el quefir; si no en teniu, podeu substituir-lo per una barreja de iogurt i llet. Remeneu-ho.
Trossegeu ben menut l'ou dur i trinxeu l'anet. Talleu la ceba tendra i el cogombre a rodanxes primes i afegiu-ho tot al bol de la remolatxa.
Si ho preferiu, deixeu la ceba tendra i el cogombre en un plat a part i que cadascú se'n posi la quantitat que vulgui, segons el seu gust.
Aquesta sopa s'ha de servir molt freda i és típica de l'estiu lituà.
Trossegeu ben menut l'ou dur i trinxeu l'anet. Talleu la ceba tendra i el cogombre a rodanxes primes i afegiu-ho tot al bol de la remolatxa.
Si ho preferiu, deixeu la ceba tendra i el cogombre en un plat a part i que cadascú se'n posi la quantitat que vulgui, segons el seu gust.
Aquesta sopa s'ha de servir molt freda i és típica de l'estiu lituà.