Saltejat de carxofes amb calamarsets i escamarlans
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Bosch, Cambrils Port
INGREDIENTS
- 20 carxofes petites
- 20 calamarsets
- 6 escamarlans
- sal
- oli d'oliva Per a la salsa:
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 porro
- els caps dels escamarlans
- 1 gotet de crema de llet
- 1 copa de vi blanc
PREPARACIÓ
D'entrada, poseu oli en una cassola i tireu-hi la carxofa, que abans haureu tingut una estona amb aigua i llimona perquè quedi blanca.
A part, en una paella, salteu les cues dels escamarlans, ja sense la clova. D'altra banda, salteu els caps dels escamarlans en una cassola, i un cop daurats, afegiu-hi la ceba, la pastanaga i el porro. Sofregiu-ho durant uns 10 minuts. Passat aquest temps, aboqueu-hi el vi, i una mica després, la crema de llet. Deixeu-ho coure 10 minuts més, i per acabar la salsa, passeu-ho pel colador xinès. En una altra paella, salteu els calamarsets amb una mica d'oli fins que quedin ben daurats. Munteu el plat col·locant primer les carxofes i per sobre, les cues d'escamarlà fregides. Al centre del plat aneu-hi intercalant els calamarsets i les seves potes. Per acabar, poseu-hi julivert per donar color, i feu un cordó de salsa per les vores del plat.
A part, en una paella, salteu les cues dels escamarlans, ja sense la clova. D'altra banda, salteu els caps dels escamarlans en una cassola, i un cop daurats, afegiu-hi la ceba, la pastanaga i el porro. Sofregiu-ho durant uns 10 minuts. Passat aquest temps, aboqueu-hi el vi, i una mica després, la crema de llet. Deixeu-ho coure 10 minuts més, i per acabar la salsa, passeu-ho pel colador xinès. En una altra paella, salteu els calamarsets amb una mica d'oli fins que quedin ben daurats. Munteu el plat col·locant primer les carxofes i per sobre, les cues d'escamarlà fregides. Al centre del plat aneu-hi intercalant els calamarsets i les seves potes. Per acabar, poseu-hi julivert per donar color, i feu un cordó de salsa per les vores del plat.