Saltat de lletons de vedella amb carxofes i gambes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Maria Massó
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bar Cañete, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els lletons de vedella són una bona font de proteïnes d'alt valor biològic, que el cos pot aprofitar amb facilitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 100 g de lletons de vedella
  • 750 g de carxofes
  • 700 g de gambes
  • 60 g de mantega
  • 2 dl de ratafia
  • Oli d'oliva
  • Sal

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua bullint i sal, submergiu-hi els lletons durant 30 minuts. Després, passeu-los a un bol amb aigua i gel, escorreu-los i els reserveu-los.

A continuació, peleu les carxofes, talleu-les a quarts i salteu-les en una paella amb una mica d'oli i la mantega.

Mentrestant, peleu les gambes, separeu-ne els caps, i les cues senceres i pelades afegiu-les a la paella de les carxofes, juntament amb els lletons i deixeu-ho dos minuts, fins que quedin daurats.

Tot seguit, enrossiu els caps en una paella amb una mica d'oli. Per treure'n l'essència, passeu-los a un colador xinès, premeu-los amb la mà de morter i reserveu-los fins al servei.

Finalment, rectifiqueu-ho de sal, ruixeu el contingut de la paella amb la ratafia i deixeu-ho reduir.

I ja per acabar, poseu en el plat un motlle cilíndric i ompliu-los amb els lletons, les carxofes i, al damunt, les cues de les gambes. Després, desemmotlleu-ho, napeu-ho amb el suc de la cocció i acabeu-ho amb unes gotes de l'essència dels caps pel damunt.
Anar al contingut