Saltat de cols

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1/4 de col verda

    1/4 de col de paperina

    1/4 de col llombarda

    1/4 de col brotonera

    700 ml de brou de carn

    100 ml nata 35%

    2 cebes tendres

    1 ou

    1 arrel de gingebre

    1 gra d'all

    Un raig de vinagre Chardonnay

    Una cullerada mostassa de Dijon

    Un raig de conyac

    Pebre negre

    Oli OVE

    Sal

    Oli de sèsam 

    Pebre en salmorra

    Sèsam torrat

    Ravenisses

PREPARACIÓ

  1. Tallem a la xifonada 1/4 de cadascuna de les cols: verda, paperina, llombarda i brotonera.
  2. Tallem a microbrunesa una arrel de gingebre i un gra d'all i els posem en una cassola ampla i baixa amb un raig d'oli OVE i a foc baix.
  3. Tallem a rodelles la part verda de 2 cebes tendres. Les afegim a la cassola.
  4. Afegim les cols a la cassola. Les salpebrem i apugem el foc .
  5. Posem a reduir 700 ml de brou de carn en un pot alt.
  6. Posem en una paella 1 cullerada de boles de pebre verd en salmorra. Hi afegim un raig de conyac i ho flamegem.
  7. Hi afegim 100 ml de nata 35% i la reduïm a foc baix durant 5 minuts.
  8. Barregem  a la paella la nata amb pebre i el brou reduït i hi afegim 1 cullerada de mostassa de Dijon. Ho barregem.
  9. Afegim aquesta salsa (toffee)  a la cassola de la col i ho barregem.
  10. Fem una maionesa posant en un got turmix un raig de vinagre Chardonnay, 1 ou, sal i oli de sèsam. Ho emulsionem.
  11. Servim la col en bols amb la maionesa per sobre, més unes llavors de sèsam torrades ravenisses.