Saltat de cols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1/4 de col verda
1/4 de col de paperina
1/4 de col llombarda
1/4 de col brotonera
700 ml de brou de carn
100 ml nata 35%
2 cebes tendres
1 ou
1 arrel de gingebre
1 gra d'all
Un raig de vinagre Chardonnay
Una cullerada mostassa de Dijon
Un raig de conyac
Pebre negre
Oli OVE
Sal
Oli de sèsam
Pebre en salmorra
Sèsam torrat
Ravenisses
PREPARACIÓ
- Tallem a la xifonada 1/4 de cadascuna de les cols: verda, paperina, llombarda i brotonera.
- Tallem a microbrunesa una arrel de gingebre i un gra d'all i els posem en una cassola ampla i baixa amb un raig d'oli OVE i a foc baix.
- Tallem a rodelles la part verda de 2 cebes tendres. Les afegim a la cassola.
- Afegim les cols a la cassola. Les salpebrem i apugem el foc .
- Posem a reduir 700 ml de brou de carn en un pot alt.
- Posem en una paella 1 cullerada de boles de pebre verd en salmorra. Hi afegim un raig de conyac i ho flamegem.
- Hi afegim 100 ml de nata 35% i la reduïm a foc baix durant 5 minuts.
- Barregem a la paella la nata amb pebre i el brou reduït i hi afegim 1 cullerada de mostassa de Dijon. Ho barregem.
- Afegim aquesta salsa (toffee) a la cassola de la col i ho barregem.
- Fem una maionesa posant en un got turmix un raig de vinagre Chardonnay, 1 ou, sal i oli de sèsam. Ho emulsionem.
- Servim la col en bols amb la maionesa per sobre, més unes llavors de sèsam torrades ravenisses.