Saltat de carxofes amb vieires

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Pallàs
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Big Ben, Golmés (Lleida)

INGREDIENTS

  • 10 carxofes
  • 20 vieires
  • 1 copa de vi ranci
  • 1 cullerada sopera de mantega
  • 1 got de brou de carn (vedella)
  • oli de tòfona
  • aigua
  • julivert
  • 1 cullera petita de sucre
  • 1/4 de llimona
  • sal
  • 1 raig de vinagre

PREPARACIÓ

Per començar, talleu les carxofes que, prèviament, haureu fet bullir amb aigua, julivert, llimona, sucre, sal i vinagre, i salteu-les en una paella.
A continuació, salteu les vieires en una altra paella. Quan estiguin una mica daurades, incorporeu-hi el vi ranci i el brou de carn, i deixeu-ho reduir. Tot seguit, incorporeu-hi les carxofes, una mica de mantega, sal i pebre, i remeneu-ho. I ja, per acabar, emplateu les carxofes al centre del plat i col·loqueu les vieires al voltant. Podeu decorar el plat amb una mica d'oli de tòfona.
Anar al contingut