"Salmorejo" cordovès
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pablo Castillo
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ovic, Barcelona
INGREDIENTS
- 12 tomàquets madurs
- 1/2 pebrot verd
- 2 grans d'all
- Pa sec
- Oli verge
- Vinagre de xerès
- Sal i sucre
- 2 ous durs
- Pernil ibèric
- Cerfull
- 16 gerds
- 8 maduixots
- 8 móres
- 16 nabius
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol els tomàquets tallats a quarts, el pa sec prèviament remullat amb aigua, els grans d'all, el pebrot tallat a trossos i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Tot seguit, passeu-ho pel colador xinès i poseu-ho a la Thermomix juntament amb el vinagre, l'oli, la sal i el sucre. A continuació, deixeu-ho refredar a la nevera.
I ja per acabar, emplateu el "salmorejo" i guarniu-lo per sobre amb una mica de pernil tallat a trossos, una mica d'ou dur ratllat, una mica de cerfull i un bon raig d'oli.
També podeu guarnir-lo posant-hi a sobre els gerds, els maduixots, les móres i els nabius, tot tallat a trossets i amb un bon raig d'oli.
Tot seguit, passeu-ho pel colador xinès i poseu-ho a la Thermomix juntament amb el vinagre, l'oli, la sal i el sucre. A continuació, deixeu-ho refredar a la nevera.
I ja per acabar, emplateu el "salmorejo" i guarniu-lo per sobre amb una mica de pernil tallat a trossos, una mica d'ou dur ratllat, una mica de cerfull i un bon raig d'oli.
També podeu guarnir-lo posant-hi a sobre els gerds, els maduixots, les móres i els nabius, tot tallat a trossets i amb un bon raig d'oli.