"Salmorejo" amb llamàntol i magrana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Olivet
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bilbao, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Plant baix en calories i molt ric en carotens, un antioxidant que ens protegeix contra l'envellimentAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 2 llamàntols
- 1,5 kg de tomàquet madur
- 1/2 pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- 2 grans d'all
- 1 barra de pa de quart seca
- 1/4 de l d'aigua
- 1 ou ratllat
- 4 talls de pernil de gla
- 1 gotet de vinagre
- 1 magrana
- sal i pebre
- oli d'oliva
- Per bullir els llamàntols:
- 1 ceba
- 1 porro
- llorer
- pebre negre en gra
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó l'aigua, el porro tallat a daus, la ceba tallada a trossos, el llorer, el pebre negre i la sal i deixeu-ho escalfar.
Quan arrenqui el bull, afegiu-hi el llamàntol i deixeu-lo coure durant 7 minuts. Seguidament, refredeu el llamàntol en un bol amb aigua i gel, peleu-lo, talleu-ne la cua a rodanxes gruixudes i salteu-lo en una paella sense oli durant mig minut.Per fer el "salmorejo", poseu en un bol els tomàquets tallats a quarts, els pebrots tallats a daus, l'oli, el vinagre, la sal, el pebre, els grans d'all i el pa sec, que haureu remullat, i tritureu-ho tot amb el túrmix. Finalment, passeu-lo pel colador xinès.I ja per acabar, emplateu el llamàntol al centre del plat, poseu-hi el "salmorejo" al voltant i guarniu el plat amb el pernil tallat a dauets, l'ou ratllat i els grans de magrana.
Quan arrenqui el bull, afegiu-hi el llamàntol i deixeu-lo coure durant 7 minuts. Seguidament, refredeu el llamàntol en un bol amb aigua i gel, peleu-lo, talleu-ne la cua a rodanxes gruixudes i salteu-lo en una paella sense oli durant mig minut.Per fer el "salmorejo", poseu en un bol els tomàquets tallats a quarts, els pebrots tallats a daus, l'oli, el vinagre, la sal, el pebre, els grans d'all i el pa sec, que haureu remullat, i tritureu-ho tot amb el túrmix. Finalment, passeu-lo pel colador xinès.I ja per acabar, emplateu el llamàntol al centre del plat, poseu-hi el "salmorejo" al voltant i guarniu el plat amb el pernil tallat a dauets, l'ou ratllat i els grans de magrana.