"Salmis" de faisà amb cava

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gerard Solís
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat

INGREDIENTS

  • 2 faisans
  • 2 copes de cava
  • 1 gotim de raïm
  • 4 llesques de pa
  • mantega
  • 2 escalunyes
  • sal i pebre
  • oli
  • làmines de cansalada
  • 1/2 tassa de suc de rostit

PREPARACIÓ

Buideu els faisans per dins, torneu a introduir-hi el fetge sense fel i lligueu-los bé amb un cordill.
Cobriu els pits de faisà amb una làmina de cansalada gruixuda, salpebreu-los i daureu-los en una cassola amb oli abundant a foc lent. Després, afegiu el pa a la cassola i fregiu-lo juntament amb els faisans.

A continuació, talleu els faisans a quarts, traieu-ne la carcassa i fregiu-la en la mateixa cassola on heu fregit els faisans. Un cop rossa, afegiu-hi l'escalunya picada i el cava, deixeu-ho acabar de coure i coleu-ho amb un colador xinès. Tot seguit, afegiu-hi el brou i el raïm, i deixeu-ho reduir. Finalment, retireu la cassola del foc i lligueu la salsa amb una mica de mantega.

Mentrestant, poseu el faisà tallat a quarts en un plata i deixeu-lo acabar de coure al forn a temperatura moderada.

I ja per acabar, emplateu el pa fregit i salseu-ho.
Anar al contingut