Salat po Odesski (Amanida a l'estil d'Odessa) - Ucraïna

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Olena Vitrychenko, Lloret de Mar

INGREDIENTS

  • albergínies
  • pebrots vermells
  • tomàquets
  • alls
  • anet fresc
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Talleu les albergínies per la meitat al llarg i emboliqueu-les amb paper d'alumini. Emboliqueu sencers els tomàquets i els pebrots vermells.
Poseu-ho tot en una safata que pugui anar al forn i deixeu-ho coure una hora i mitja aproximadament, a foc mitjà.
Un cop cuit, deixeu-ho refredar una bona estona abans de desembolicar-ho.
Després, retireu la pell de les albergínies i talleu-les a trossets. Peleu i desgraneu els pebrots i els tomàquets.
Peleu uns quants alls i aixafeu-los amb un premsador d'alls. Trinxeu un bon grapat de fulles fresques d'anet.
Poseu-ho tot en un bol i amaniu-ho amb sal i un bon raig d'oli; remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat.
Aquesta amanida sol acompanyar molts plats com, per exemple, el Kotleta po Kievski (vegeu recepta a part).

Anar al contingut