Salade landaise (Amanida tèbia de pedrers d'ànec) - Pau, Bearn, França
- Programa: Karakia
- Cuina: Delphine Labedan, La Tallada d'Empordà
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 10 minuts
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
- pedrers d'ànec
- enciams variats o escarola
- foie (opcional)
- aiguillette (opcional)
- oli verge
- vinagre balsàmic
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Esbandiu i trossegeu l'enciam (o l'escarola) i poseu-lo en una safata per servir.
Prepareu la vinagreta. Desfeu la sal amb una mica de vinagre. Remeneu-ho i després afegiu-hi el pebre negre i més vinagre. Incorporeu-hi l'oli d'oliva (més del doble de la mida que poseu de vinagre) i torneu a remenar-ho. Reserveu la vinagreta fins al moment d'amanir.
Talleu a làmines un pèl gruixudes els pedrers d'ànec i salteu-los en una paella amb un rajolí d'oli, remenant-los sovint perquè no s'hi enganxin, fins que veieu que ja tenen un punt de cruixent.
Escampeu els bocins dels pedrers per sobre de l'enciam i amaniu-ho amb la vinagreta que teniu reservada i serviu l'amanida tot seguit.
Nota:
Si voleu enriquir aquesta amanida, hi podeu afegir uns trossets de foie i també d'aiguillette, que és la tira de carn enganxada al magret.
Prepareu la vinagreta. Desfeu la sal amb una mica de vinagre. Remeneu-ho i després afegiu-hi el pebre negre i més vinagre. Incorporeu-hi l'oli d'oliva (més del doble de la mida que poseu de vinagre) i torneu a remenar-ho. Reserveu la vinagreta fins al moment d'amanir.
Talleu a làmines un pèl gruixudes els pedrers d'ànec i salteu-los en una paella amb un rajolí d'oli, remenant-los sovint perquè no s'hi enganxin, fins que veieu que ja tenen un punt de cruixent.
Escampeu els bocins dels pedrers per sobre de l'enciam i amaniu-ho amb la vinagreta que teniu reservada i serviu l'amanida tot seguit.
Nota:
Si voleu enriquir aquesta amanida, hi podeu afegir uns trossets de foie i també d'aiguillette, que és la tira de carn enganxada al magret.