Sablé de rom

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La xocolata és rica en potassi, mineral que participa en la correcta funció muscular i neurològica.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g farina 

    160 g mantega 

    50 g sucre 

    50 ml rom 

    1 taronja 

    80 g sucre 

    3 ous 

    50 g nibs de xocolata garapinyats 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent les galetes. En un bol tamisem 200 g de farina, hi afegim 100 g de mantega i ho integrem amb la mà fins tenir una textura de sorra. 
  2. Afegim i integrem amb la mà 50 g de sucre i un polsim de sal. A continuació mesurem 50 ml de rom i els afegim al bol. Aromatitzem amb la ratlladura d'una taronja i ho acabem d'integrar tot amb l'ajuda d'una llengua. La taronja la reservem per després. 
  3. Preparem 4 papers sulfurats. Aboquem la massa en un dels papers sulfurats i la partim en 2. Reservem una de les meitats en un altre paper sulfurat. Fem una bola amb la massa, la cobrim amb paper sulfurat i l'estirem amb un corró fins a un gruix de 2-3 mm. Fem el mateix amb l'altra meitat de massa. 
  4. Posem les masses estirades en una safata i ho deixem a la nevera durant 30 minuts. 
  5. Passats els 30 minuts, traiem les masses de la nevera i en desenganxem els papers sulfurats. Amb l'ajuda d'un motlle rodó anem tallant galetes, que anem posant sobre un paper sulfurat o tapet de cocció. En total, ens caldran 32 galetes. 
  6. Enfornarem les galetes 20 minuts a 160 graus i les deixarem refredar fins al moment de muntar les postres. 
  7. Fem una crema de taronja aprofitant la que hem utilitzat abans. La partim i en fem suc. 
  8. Aboquem el suc de taronja en un pot, on afegim també 80 grams de sucre, 2 rovells i un ou sencer. Ho remenem amb una vareta manual. 
  9. Encenem el foc i coem la barreja a foc mitjà sense deixar de remenar fins que comenci a bullir. Ho retirem del foc i ho colem en un bol per treure'n la polpa de la taronja i els trossets de clara que hi pugui haver. 
  10. Agafem 60 g de mantega de la nevera i la tallem a daus. Aboquem la crema en el got d'un batedor, afegim la mantega i ho emulsionem amb el braç elèctric. 
  11. Passem la crema a una mànega pastissera amb un broquet rodó. Pincem la part superior perquè la crema no s'escapi, ho posem en un recipient amb tapa i ho refredem a la nevera durant 2 hores. 
  12. Muntem els sablé posant una galeta a la base, un punt de crema per sobre, hi afegim uns nibs de cacau caramel·litzats i ho tapem amb una altra recepta. Fem el mateix amb la resta de galetes i ho anem reservant en un plat o safata. 
  13. I ja només queda tastar-ho.  
Anar al contingut