Royal de mel i mató
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El mató és un formatge fresc amb moderat contingut en greix, ric en calci i proteïnes.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Ingredients per a 4 persones
-
150 ml llet
150 g mató
90 ml nata 35%
80 g mel de romaní
40 g ametlla crocant
30 g sucre
2 ous
1 full gelatina
Fulles de marialluïsa
PREPARACIÓ
- Posem dins un pot al foc 150 ml de llet, 90 ml de nata 35%, 30 g sucre i una branca de Marialluïsa
- Deixem que arrenqui el bull i apaguem el foc. Deixem que baixi la temperatura de mica en mica amb el pot tapat un mínim de 10 minuts.
- Escalfem dins un altre pot 80 g de mel de romaní.
- Cobrim 4 ramequins o pots per a flam amb la mel calenta.
- Portem els quatre pots al congelador i ho deixarem un mínim de 20 minuts.
- Posem un pot a escalfar amb aigua.
- Mentrestant, posem 1 full de gelatina dins un bol amb aigua freda.
- Escorrem 150 g mató amb un drap de fil.
- Posem el mató dins una gerra alta per a la batedora.
- Afegim un ou sencer i el rovell d'un altre. La clara la guardem per a un altre dia.
- Traiem la branca de marialluïsa del pot amb la nata i hi dissolem la gelatina escorreguda.
- Afegim la nata amb la gelatina a la gerra de la batedora.
- Ho turbinem fins que tinguem una textura fina.
- Rescatem els ramequins del congelador.
- Vessem el contingut de la gerra als ramequins.
- Posem els ramequins en una safata de forn i ho preparem per a un bany Maria afegint l'aigua calenta a la safata amb els ramequins.
- Ho portem al forn 30' a 120º
- Passat aquest temps, ho traiem del forn i deixem que es refredi a temperatura ambient. Uns 30 minuts més tard, ho portem a la nevera i deixem que es refredi cinc hores.