Royal de mel i mató

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El mató és un formatge fresc amb moderat contingut en greix, ric en calci i proteïnes.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones  

     

  • 150 ml llet 

    150 g mató  

    90 ml nata 35% 

    80 g mel de romaní  

    40 g ametlla crocant  

    30 g sucre  

    2 ous 

    1 full gelatina  

    Fulles de marialluïsa  

     

PREPARACIÓ

  1. Posem dins un pot al foc 150 ml de llet, 90 ml de nata 35%,  30 g sucre i una branca de Marialluïsa 
  2.  Deixem que arrenqui el bull i apaguem el foc. Deixem que baixi la temperatura de mica en mica amb el pot tapat un mínim de 10 minuts.  
  3. Escalfem dins un altre pot 80 g de mel de romaní.  
  4. Cobrim 4 ramequins o pots per a flam amb la mel calenta.  
  5. Portem els quatre pots al congelador i ho deixarem un mínim de 20 minuts.  
  6. Posem un pot a escalfar amb aigua.  
  7. Mentrestant, posem 1 full de gelatina dins un bol amb aigua freda.  
  8. Escorrem 150 g mató amb un drap de fil. 
  9. Posem el mató dins una gerra alta per a la batedora.  
  10. Afegim un ou sencer i el rovell d'un altre. La clara la guardem per a un altre dia.  
  11. Traiem la branca de marialluïsa del pot amb la nata i hi dissolem la gelatina escorreguda. 
  12. Afegim la nata amb la gelatina a la gerra de la batedora. 
  13. Ho turbinem fins que tinguem una textura fina. 
  14. Rescatem els ramequins del congelador. 
  15. Vessem el contingut de la gerra als ramequins.  
  16. Posem els ramequins en una safata de forn i ho preparem per a un bany Maria afegint l'aigua calenta a la safata amb els ramequins.  
  17. Ho portem al forn 30' a 120º 
  18. Passat aquest temps, ho traiem del forn i deixem que es refredi a temperatura ambient. Uns 30 minuts més tard, ho portem a la nevera i deixem que es refredi cinc hores.  
Anar al contingut