Rotllets de primavera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Fregir els aliments n'incrementa molt el valor energètic ja que s'incorpora oli a la preparacióAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
6 fulles de pasta per fer rotllets- 400 g de cap de llom de porc
- 100 ml de vinagre d'arròs
- 60 ml de quètxup
- 4 pastanagues
- 1/2 pinya
- 20 g de midó de blat de moro
- 15 g de sucre moscovat
- 1/2 col llisa
- 2 grans d'all
- Pebre de Sichuan
- Sal fina
- Oli de sèsam
- Oli de confitar
- Farina
- Aigua
PREPARACIÓ
- Rentem 1/2 col llisa i la tallem a juliana. La posem en un bol.
- Tirem una quantitat força generosa de sal a la col.
- Freguem la col amb la sal perquè es vagi esmorteint i la deixem reposar perquè la sal faci feina.
- Tallem a la brunesa 400 g de cap de llom de porc.
- Afegim a la carn pebre de Sichuan i una mica de sal, i ho reservem.
- Esclarim la col amb aigua per treure'n l'excés de sal, l'escorrem i la posem en un bol.
- Ratllem 4 pastanagues i les reservem.
- Ratllem 2 grans d'all a la paella, hi tirem un raig d'oli de sèsam i ho escalfem.
- Quan hi ballin els alls, hi tirem la carn picada i deixem que s'hi sofregeixi amb el foc ben viu durant 30 segons.
- Afegim a la carn la col i les pastanagues.
- Ho deixem tot a foc viu uns 5 minuts. Hi tirem una mica de sal.
- Ho retirem del foc.
- Passem la carn amb les verdures a un colador, perquè treguin l'oli sobrant.
- Fem la salsa agredolça: pelem 1/2 pinya i la tallem a bresa.
- Hi tirem 100 ml de vinagre d'arròs i un raig d'aigua.
- Ho triturem.
- Ho colem.
- Dissolem en un got 20 g de midó de blat de moro amb una mica d'aigua fins que no hi quedin grumolls.
- Hi afegim 15 g sucre moscovat.
- Ho barregem tot plegat amb unes varetes i ho posem al foc. Quan estigui calen, hi tirem el midó dissolt i no parem de remenar-ho. Deixem que la salsa es vagi espessint.
- Hi apaguem el foc i hi afegim 60 ml de salsa de quètxup i ho remenem.
- Reservem la salsa agredolça en un bol perquè es temperi.
- Escalfem una bona quantitat d'oli de fregir.
- Preparem la pega per tancar el rotllet: una mica de farina amb una mica d'aigua, barrejats.
- Agafem una de les fulles per fer rotllets.
- Farcim la fulla amb la barreja de carn, col i pastanaga.
- Tanquem el rotllet amb el dit moll de farina i aigua.
- Fregim el rotllet amb oli de fregir abundant.
- Passem el rotllet per un plat amb paper absorbent.
- Emplatem els rotllets en un plat i, la salsa agredolça, en un bol.