Rotllets de primavera

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Fregir els aliments n'incrementa molt el valor energètic ja que s'incorpora oli a la preparacióAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    6 fulles de pasta per fer rotllets

    400 g de cap de llom de porc

    100 ml de vinagre d'arròs

    60 ml de quètxup

    4 pastanagues

    1/2 pinya

    20 g de midó de blat de moro

    15 g de sucre moscovat

    1/2 col llisa

  • 2 grans d'all

    Pebre de Sichuan

    Sal fina

    Oli de sèsam

    Oli de confitar

    Farina

    Aigua

PREPARACIÓ

  1. Rentem 1/2 col llisa i la tallem a juliana. La posem en un bol.
  2. Tirem una quantitat força generosa de sal a la col.
  3. Freguem la col amb la sal perquè es vagi esmorteint i la deixem reposar perquè la sal faci feina.
  4. Tallem a la brunesa 400 g de cap de llom de porc.
  5. Afegim a la carn pebre de Sichuan i una mica de sal, i ho reservem.
  6. Esclarim la col amb aigua per treure'n l'excés de sal, l'escorrem i la posem en un bol.
  7. Ratllem 4 pastanagues i les reservem.
  8. Ratllem 2 grans d'all a la paella, hi tirem un raig d'oli de sèsam i ho escalfem.
  9. Quan hi ballin els alls, hi tirem la carn picada i deixem que s'hi sofregeixi amb el foc ben viu durant 30 segons.
  10. Afegim a la carn la col i les pastanagues.
  11. Ho deixem tot a foc viu uns 5 minuts. Hi tirem una mica de sal.
  12. Ho retirem del foc.
  13. Passem la carn amb les verdures a un colador, perquè treguin l'oli sobrant.
  14. Fem la salsa agredolça: pelem 1/2 pinya i la tallem a bresa.
  15. Hi tirem 100 ml de vinagre d'arròs i un raig d'aigua.
  16. Ho triturem.
  17. Ho colem.
  18. Dissolem en un got 20 g de midó de blat de moro amb una mica d'aigua fins que no hi quedin grumolls.
  19. Hi afegim 15 g sucre moscovat.
  20. Ho barregem tot plegat amb unes varetes i ho posem al foc. Quan estigui calen, hi tirem el midó dissolt i no parem de remenar-ho. Deixem que la salsa es vagi espessint.
  21. Hi apaguem el foc i hi afegim 60 ml de salsa de quètxup i ho remenem.
  22. Reservem la salsa agredolça en un bol perquè es temperi.
  23. Escalfem una bona quantitat d'oli de fregir.
  24. Preparem la pega per tancar el rotllet: una mica de farina amb una mica d'aigua, barrejats.
  25. Agafem una de les fulles per fer rotllets.
  26. Farcim la fulla amb la barreja de carn, col i pastanaga.
  27. Tanquem el rotllet amb el dit moll de farina i aigua.
  28. Fregim el rotllet amb oli de fregir abundant.
  29. Passem el rotllet per un plat amb paper absorbent.
  30. Emplatem els rotllets en un plat i, la salsa agredolça, en un bol.
Anar al contingut