Rostit de festa
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Rostit de festa
- (per a 4 persones)
- 1/2 pollastre
- costella de porc
- 3 tomàquets
- 2 cebes
- vi ranci
- farigola
- llorer
- pell de taronja
- grans d'all
- Per a les mandonguilles
- all picat
- julivert picat
- 1 ou
- carn picada (3/4 de porc, 1/4 de vedella)
- pa sec
- farina
- llet
- Per al guarniment
- cebes confitades
- orellanes d'albercoc
- pinyons torrats
- Per a la picada
- 4 avellanes
- 4 nous
- 4 ametlles
- 1 g de safrà torrat
PREPARACIÓ
1. Triem una cassola grossa, hi tirem un raig d'oli i hi rostim el pollastre i la costella de porc.
2. Tallem les cebes a mitja juliana i les afegim a la cassola perquè vagin fent a poc, a poc.
3. Afegim a la cassola el llorer, la pell de taronja i uns grans d'all esclafats.
4. Quan la ceba de la cassola estigui daurada, tallem el tomàquet a trossets i l'hi afegim. Deixem que es cogui fins que perdi color i no faci olor d'àcid.
5. Hi tirem el vi a la cassola i deixem que es cogui tot fins que redueixi.
6. Per a les mandonguilles, salpebrem la carn picada i la barregem en un bol amb un ou, el julivert i l'all.
7. Tallem el pa a bastonets i els deixem en remull dins la llet un parell de minuts.
8. Afegim el pa a la barreja del bol. Treballem tota la massa i en fem les mandonguilles
9. Escalfem aigua en un cassó i l'afegim a la cassola, fins que cobreixi la carn.
10. Per a la picada, esclafem dins el morter tots els ingredients.
11. Retirem la carn de la cassola i passem la salsa per un colador xinès. La retornem a la cassola, ja neta.
12. Enfarinem les mandonguilles i les col·loquem a la cassola. Quan siguin una mica cuites, hi afegim les orellanes, les cebes confitades i la picada.
13. Deixem que es cogui tot plegat uns 5 minutets i ja ho tindrem.
2. Tallem les cebes a mitja juliana i les afegim a la cassola perquè vagin fent a poc, a poc.
3. Afegim a la cassola el llorer, la pell de taronja i uns grans d'all esclafats.
4. Quan la ceba de la cassola estigui daurada, tallem el tomàquet a trossets i l'hi afegim. Deixem que es cogui fins que perdi color i no faci olor d'àcid.
5. Hi tirem el vi a la cassola i deixem que es cogui tot fins que redueixi.
6. Per a les mandonguilles, salpebrem la carn picada i la barregem en un bol amb un ou, el julivert i l'all.
7. Tallem el pa a bastonets i els deixem en remull dins la llet un parell de minuts.
8. Afegim el pa a la barreja del bol. Treballem tota la massa i en fem les mandonguilles
9. Escalfem aigua en un cassó i l'afegim a la cassola, fins que cobreixi la carn.
10. Per a la picada, esclafem dins el morter tots els ingredients.
11. Retirem la carn de la cassola i passem la salsa per un colador xinès. La retornem a la cassola, ja neta.
12. Enfarinem les mandonguilles i les col·loquem a la cassola. Quan siguin una mica cuites, hi afegim les orellanes, les cebes confitades i la picada.
13. Deixem que es cogui tot plegat uns 5 minutets i ja ho tindrem.