Rossejat de fideus amb sipions

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Xarcuteria Molina

INGREDIENTS

  • 400 g de fideus de cabell d'àngel
  • 8 sipions
  • 8 gambots
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • 1 albergínia
  • 1 carbassó
  • 1 tassa de salsa de tomàquet
  • 1 got de vi blanc
  • 1 pot de garotes
  • 1 ou
  • oli abundant
  • sal i pebre
  • 1 l de brou de gambots (fet amb 8 caps de gambot)

PREPARACIÓ

Per a preparar la samfaina, poseu una paella amb oli al foc, tireu-hi la verdura i deixeu-ho coure lentament.
Mentrestant, feu una maionesa amb 1 ou, oli i la carn de les garotes. Tot seguit, afegiu el tomàquet a la samfaina i doneu-hi unes voltes. Després incorporeu-hi els sipions i els gambots. Apugeu el foc i tireu-hi el vi. Deixeu-ho reduir. I un cop la samfaina estigui feta, salpebreu-la. Poseu una cassola al foc amb oli. Quan l'oli estigui calent, tireu-hi els fideus i remeneu-los fins que quedin ben rossejats. Aboqueu-hi el brou de gambot i deixeu-ho coure uns 5 minuts. D'altra banda, salpebreu la sèpia i salteu-la en una paella amb oli calent. Un cop els fideus estiguin cuits, salpebreu-los. I ja per acabar, serviu els fideus amb la samfaina, la sèpia i la maionesa de garotes. Si voleu ho podeu gratinar.
Anar al contingut