Ropa vieja (Estofat de vedella desfilada) - Cuba
- Programa: Karakia
- Cuina: Marta Atrel (restaurant La Paladar del Son), Barcelona
INGREDIENTS
- 400 g de vedella
- 1 pebrot
- 1 ceba
- 1 all
- salsa de tomàquet
- vi blanc sec
- pebre negre
- oli o llard
- llorer
- sal
PREPARACIÓ
Bulliu la carn fins que s'estovi. Desfileu-la i reserveu-la.
Talleu la ceba ben fina i sofregiu-la juntament amb el pebrot, també tallat a tires primes.
En una altra paella sofregiu l'all trinxat, procurant que no es cremi. Si només en voleu notar el gust, sofregiu-lo sencer i després retireu-lo de l'oli (o del llard). Incorporeu a aquesta paella la carn desfilada i el sofregit de ceba i pebrot. Remeneu-ho durant uns quants minuts i després afegiu-hi 5 o 6 cullerades de salsa de tomàquet, mig got de vi blanc sec i una fulla de llorer. Salpebreu-ho al gust i deixeu-ho coure tapat, a foc lent, uns 20 minuts.
Podeu servir la ropa vieja acompanyada amb un puré de malanga.
Talleu la ceba ben fina i sofregiu-la juntament amb el pebrot, també tallat a tires primes.
En una altra paella sofregiu l'all trinxat, procurant que no es cremi. Si només en voleu notar el gust, sofregiu-lo sencer i després retireu-lo de l'oli (o del llard). Incorporeu a aquesta paella la carn desfilada i el sofregit de ceba i pebrot. Remeneu-ho durant uns quants minuts i després afegiu-hi 5 o 6 cullerades de salsa de tomàquet, mig got de vi blanc sec i una fulla de llorer. Salpebreu-ho al gust i deixeu-ho coure tapat, a foc lent, uns 20 minuts.
Podeu servir la ropa vieja acompanyada amb un puré de malanga.