Rodó de vedella amb sabateres
- Programa: Caçadors de bolets
- Cuina: Recepta d'Assumpció Tort i Salvador Sabé (Santa Maria de Palautordera, Vallès Oriental)
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 1 rodó de vedella (d'1 kg aproximadament)
- 800 g de sabateres
- 2 grans d'all
- farina
- brou
- oli d'oliva
- julivert
- pebre vermell dolç
- sal
- Per a la picada:
- 1 llesca de pa torrat
- 12 avellanes torrades
- 12 ametlles torrades
- 2 grans d'all
- Julivert
PREPARACIÓ
1. Rostiu la vedella durant tres hores, a foc lent i reserveu-la.
2. Un cop freda la vedella, talleu-la i poseu-la a la cassola amb el suc del rostit.
3. Netegeu i talleu les sabateres i sofregiu-les en una paella amb l'oli ben calent amb una mica d'all i julivert.
4. Quan les sabateres estiguin ben sofregides, afegiu-les a la cassola amb la carn.
5. Poseu a la cassola una mica de brou, un polsim de pebre vermell dolç i una mica de farina per fer la salsa més espessa.
6. Ara prepareu la picada amb el pa torrat, les avellanes, les ametlles, els alls i el julivert. Afegiu-la a la cassola i deixeu que acabi de coure tot junt. Al cap d'una estona, el plat ja estarà a punt per servir.
2. Un cop freda la vedella, talleu-la i poseu-la a la cassola amb el suc del rostit.
3. Netegeu i talleu les sabateres i sofregiu-les en una paella amb l'oli ben calent amb una mica d'all i julivert.
4. Quan les sabateres estiguin ben sofregides, afegiu-les a la cassola amb la carn.
5. Poseu a la cassola una mica de brou, un polsim de pebre vermell dolç i una mica de farina per fer la salsa més espessa.
6. Ara prepareu la picada amb el pa torrat, les avellanes, les ametlles, els alls i el julivert. Afegiu-la a la cassola i deixeu que acabi de coure tot junt. Al cap d'una estona, el plat ja estarà a punt per servir.