Roast shank of lamb (Braons de xai al forn) - Nova Zelanda
- Programa: Karakia
- Cuina: Brian Brennan, Barcelona
INGREDIENTS
- braons de xai (1 per persona)
- vi blanc
- alls
- romaní fresc
- xirivies
- aigua
- farina
PREPARACIÓ
Feu algunes incisions a cada tall de xai amb la punta d'un ganivet. Entatxoneu-hi alguns alls i el romaní.
Poseu el xai al forn, aboqueu-hi un got de vi blanc i deixeu que es vagi coent. Se sol calcular 1 hora de cocció per cada quilo de xai.
A mitja cocció, afegiu-hi les xirivies, tallades per la meitat al llarg, i deixeu que el xai s'acabi de coure. Si veieu que no hi ha gaire suc, afegiu-hi una mica més de vi o un got de brou o d'aigua.
Un cop cuit el xai, retireu-lo de la safata i aprofiteu els sucs de la cocció per preparar una salsa típica, el gravy, afegint-hi una mica de farina i desfent-la amb molta paciència perquè no hi quedi cap grumoll.
La salsa se serveix a banda i cadascú es posa la que vol.
Poseu el xai al forn, aboqueu-hi un got de vi blanc i deixeu que es vagi coent. Se sol calcular 1 hora de cocció per cada quilo de xai.
A mitja cocció, afegiu-hi les xirivies, tallades per la meitat al llarg, i deixeu que el xai s'acabi de coure. Si veieu que no hi ha gaire suc, afegiu-hi una mica més de vi o un got de brou o d'aigua.
Un cop cuit el xai, retireu-lo de la safata i aprofiteu els sucs de la cocció per preparar una salsa típica, el gravy, afegint-hi una mica de farina i desfent-la amb molta paciència perquè no hi quedi cap grumoll.
La salsa se serveix a banda i cadascú es posa la que vol.