Roast chicken stuffed with wild rice (Pollastre farcit d'arròs salvatge) - Canadà
- Programa: Karakia
- Cuina: Dave Pybus, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 6 persones:
- 1 pollastre de pagès d'uns 2,5 kg
- 6 moniatos mitjans
- xarop d'auró (maple syrup)
- mel
- suc de llimona
- sàlvia i farigola
- Per al farciment:
- 400 g de carn picada de porc
- 250 g d'arròs salvatge
- alls tendres
- ceba tendra
- pebrot vermell
- api
- ametlla crua
- orellanes d'albercoc
- pa d'uns quants dies
- farigola
- sàlvia
- llorer
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Demaneu a la polleria que us deixin el pollastre preparat per farcir-lo.
Comenceu fent coure l'arròs salvatge, ja que triga uns quants minuts més que l'arròs normal.
Preescalfeu el forn a 180º.
Peleu i trinxeu la ceba i els alls tendres. Trinxeu menut el pebrot vermell i l'api i, després, barregeu-ho tot amb les herbes aromàtiques, la fruita seca tallada a làmines i el pa sec tallat a daus. Salpebreu-ho al vostre gust i salteu-ho una estona, en una paella de mida grossa, juntament amb la carn picada. No cal que us quedi cuit del tot. Retireu el llorer i els trossos que pugueu de les altres herbes.
Un cop tingueu l'arròs salvatge cuit, escorreu-lo i afegiu-lo a la paella de saltat de carn i verdures. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat.
Farciu el pollastre amb aquesta barreja. La que us sobri, emboliqueu-la amb paper d'alumini i feu-la coure, juntament amb el pollastre, durant unes dues hores i mitja. És convenient cobrir la safata amb paper d'alumini perquè el pollastre no es ressequi i la pell quedi excessivament rostida.
Prepareu el suc del caramel·litzat barrejant unes quantes cullerades de mel, suc de llimona, sàlvia i farigola. Reserveu-ho.
Quan faltin uns tres quarts d'hora per acabar-se de coure, traieu el pollastre del forn i unteu-lo amb aquest suc. Això farà que el pollastre tingui un aspecte lluent al servir-lo. Torneu el pollastre al forn i aprofiteu-ho per fer-hi coure els moniatos, partits per la meitat i untats amb una mica de xarop d'auró (o, si no en teniu, mel). Tapeu els moniatos amb paper d'alumini. El pollastre ja no cal tornar-lo a tapar.
Serviu el pollastre sencer a taula i acompanyeu-lo, per exemple, d'una amanida de col (vegeu recepta a part de "cole slaw")
Comenceu fent coure l'arròs salvatge, ja que triga uns quants minuts més que l'arròs normal.
Preescalfeu el forn a 180º.
Peleu i trinxeu la ceba i els alls tendres. Trinxeu menut el pebrot vermell i l'api i, després, barregeu-ho tot amb les herbes aromàtiques, la fruita seca tallada a làmines i el pa sec tallat a daus. Salpebreu-ho al vostre gust i salteu-ho una estona, en una paella de mida grossa, juntament amb la carn picada. No cal que us quedi cuit del tot. Retireu el llorer i els trossos que pugueu de les altres herbes.
Un cop tingueu l'arròs salvatge cuit, escorreu-lo i afegiu-lo a la paella de saltat de carn i verdures. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat.
Farciu el pollastre amb aquesta barreja. La que us sobri, emboliqueu-la amb paper d'alumini i feu-la coure, juntament amb el pollastre, durant unes dues hores i mitja. És convenient cobrir la safata amb paper d'alumini perquè el pollastre no es ressequi i la pell quedi excessivament rostida.
Prepareu el suc del caramel·litzat barrejant unes quantes cullerades de mel, suc de llimona, sàlvia i farigola. Reserveu-ho.
Quan faltin uns tres quarts d'hora per acabar-se de coure, traieu el pollastre del forn i unteu-lo amb aquest suc. Això farà que el pollastre tingui un aspecte lluent al servir-lo. Torneu el pollastre al forn i aprofiteu-ho per fer-hi coure els moniatos, partits per la meitat i untats amb una mica de xarop d'auró (o, si no en teniu, mel). Tapeu els moniatos amb paper d'alumini. El pollastre ja no cal tornar-lo a tapar.
Serviu el pollastre sencer a taula i acompanyeu-lo, per exemple, d'una amanida de col (vegeu recepta a part de "cole slaw")