Rissotto amb cafè i tàperes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jaume Rodríguez Lagunas (enginyer de Barcelona)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La cafeïna, a petites dosis, facilita el rendiment mental perquè estimula l'impuls nerviós entre neuronesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 320 g d'arròs
  • 15 g de ceba tallada prima
  • brou de pollastre
  • 60-70 g de mantega
  • 100-120 g de parmesà
  • 1 tassa de cafè
  • tàperes
  • sal
  • dos cullerades d'oli d'oliva
  • 70 g de vi blanc sec
  • cafè en pols per a l'emplatat

PREPARACIÓ

Per començar, coeu la ceba tallada, en una cassola amb una mica d'oli d'oliva fins que agafi color daurat.

Mentrestant, feu un cafè que no cal que sigui massa concentrat i poseu a escalfar el brou de pollastre.

A continuació, afegiu l'arròs a la cassola de la ceba i coeu-lo fins que agafi una tonalitat transparent. Seguidament, taqueu-lo amb el cafè, remeneu-ho bé, ruixeu-ho amb vi blanc i remeneu l'arròs fins que s'evapori l'alcohol. Després, afegiu-hi el brou de pollastre calent, juntament amb el cafè, a poc a poc, i continueu-ho remenant fins que l'arròs sigui cuit, uns 20 minuts aproximadament depenent del tipus d'arròs. No deixeu de remenar. Un cop cuit l'arròs afegiu-hi les tàperes, la mantega i el parmesà, rectifiqueu-ho de sal, continueu-ho remenant i deixeu-ho reposar durant dos minuts.

I ja per acabar, empolseu, amb l'ajuda d'un colador, el fons del plat amb cafè mòlt, afegiu-hi l'arròs i torneu a empolsar cafè damunt l'arròs.
Anar al contingut