Risotto d'espàrrecs i ceps

imatge de recurs

INGREDIENTS

  • 4 tasses de cafè d'arròs
  • 1 manat d'espàrrecs verds (o salvatges, o de marge)
  • 250 gr de ceps tallats a làmines o a dauets
  • 750 cl d'aigua dels ceps escaldats
  • 2 cebes dolces mitjanes
  • ¿ l de brou de verdures o de pollastre
  • 50 gr de formatge fresc

PREPARACIÓ

Primer de tot, s'ha de tallar la ceba ben petita i posar-la a coure en una cassola amb un raig d'oli. Després, s'han de tallar els espàrrecs a rodanxetes, excepte les puntes, que les reservem. Afegim les rodanxetes d'espàrrec al sofregit de ceba quan la tinguem cuita. També hi tirarem els ceps nets.

Quan el sofregit ja està ben fet hi afegim l'arròs, el vi blanc i l'aigua. Aquesta aigua és una barreja de l'aigua que ens ha quedat després d'escaldar els ceps i del brou de verdures o de pollastre. Un cop hi hem tirat l'arròs, ho hem de deixar bullir i anar-ho remenant mentre es va evaporant l'aigua. A mesura que el caldo s'evapora n'hi hem d'anar afegint, en total n'hi podem afegir unes tres vegades. Tindrem el risotto a punt quan l'arròs estigui al dente. Per saber quin és aquest punt ens hem de fixar en els grans d'arròs: una mica abans que l'arròs es trenqui, es fa una mena de punt blanc dins del gra. És a dir, la part de fora és més transparent i a dins s'hi fa un puntet blanc, això és senyal que l'arròs ja està al dente i ja ho podem retirar.

Paral•lelament escaldem les puntes dels espàrrecs i les refresquem en un recipient amb aigua i gel.

Un parell de minuts abans de retirar el risotto del foc, hi afegirem les puntes dels espàrrecs verds. Per acabar d'enllestir aquest risotto, hi afegirem el formatge fresc, que és baix en calories i també ens servirà perquè ens quedi més cremós.

Anar al contingut