Risotto de tomàquet sec amb gambes i ruca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marta Vidal
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Provença, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Plat equilibrat que conté els nutrients principals d'un àpat. El recomanem com a plat únic o acompanyat d'una amanida.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 320 g d'arròs
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 150 g de gambes
- 12 mitjos tomàquets secs
- ruca
- parmesà
- 3/4 de l de brou de pollastre
- 1 gotet de vi blanc
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba i la pastanaga tot ben picadet.
Quan estiguin daurades, afegiu-hi l'arròs, remeneu-lo bé i deixeu-lo daurar una mica.
Seguidament, poseu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir. A continuació, afegiu-hi una mica de brou i quan l'arròs se l'hagi begut afegiu-n'hi una mica més.
Després, poseu-hi les gambes pelades, els tomàquets secs, la sal i una mica més de brou i deixeu-ho coure tot junt.
Tot seguit, poseu-hi el parmesà ratllat, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns minuts més.
Finalment, afegiu-hi la ruca, una mica d'oli d'oliva, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.
I ja per acabar, emplateu el risotto.
Quan estiguin daurades, afegiu-hi l'arròs, remeneu-lo bé i deixeu-lo daurar una mica.
Seguidament, poseu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir. A continuació, afegiu-hi una mica de brou i quan l'arròs se l'hagi begut afegiu-n'hi una mica més.
Després, poseu-hi les gambes pelades, els tomàquets secs, la sal i una mica més de brou i deixeu-ho coure tot junt.
Tot seguit, poseu-hi el parmesà ratllat, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns minuts més.
Finalment, afegiu-hi la ruca, una mica d'oli d'oliva, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.
I ja per acabar, emplateu el risotto.