Risotto d'arròs (DOP) del Delta de l'Ebre amb tomàquet i escamarlans
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Bosch
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Can Bosch, Cambrils Port
INGREDIENTS
- 4 escamarlans
- 1 ceba
- 100 g de cansalada curada
- 80 g de xampinyons
- 200 g d'arròs bomba del Delta de l'Ebre
- 500 g de tomàquet ratllat
- 80 g d'oli
- 100 g de nata líquida
- 60 g de parmesà ratllat
- 4 tomàquets
- pesto
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada.
Quan estigui daurada, afegiu-hi la cansalada tallada a dauets i els xampinyons laminats i deixeu-ho sofregir a foc suau durant 10 minuts.
Seguidament, poseu-hi l'arròs, remeneu-ho tot bé i afegiu-hi el tomàquet ratllat. Quan l'arròs hagi absorbit tota l'aigua del tomàquet, poseu-hi la nata líquida i deixeu-ho coure una estona. Finalment, poseu-hi el parmesà ratllat, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure uns minuts més.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues dels escamarlans prèviament pelades i salpebrades.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint escaldeu un tomàquet sencer durant uns quants segons. Després, talleu-li la part de sobre, buideu-lo i reserveu-lo.
I ja per acabar, emplateu el tomàquet buit, farciu-lo amb el risotto, poseu els llagostins a sobre, cobriu-ho amb la part de dalt del tomàquet i salseu el plat amb una mica de pesto.
Quan estigui daurada, afegiu-hi la cansalada tallada a dauets i els xampinyons laminats i deixeu-ho sofregir a foc suau durant 10 minuts.
Seguidament, poseu-hi l'arròs, remeneu-ho tot bé i afegiu-hi el tomàquet ratllat. Quan l'arròs hagi absorbit tota l'aigua del tomàquet, poseu-hi la nata líquida i deixeu-ho coure una estona. Finalment, poseu-hi el parmesà ratllat, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure uns minuts més.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues dels escamarlans prèviament pelades i salpebrades.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint escaldeu un tomàquet sencer durant uns quants segons. Després, talleu-li la part de sobre, buideu-lo i reserveu-lo.
I ja per acabar, emplateu el tomàquet buit, farciu-lo amb el risotto, poseu els llagostins a sobre, cobriu-ho amb la part de dalt del tomàquet i salseu el plat amb una mica de pesto.