Risotto d'arròs (DOP) del Delta de l'Ebre amb tomàquet i escamarlans

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Bosch
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Can Bosch, Cambrils Port

INGREDIENTS

  • 4 escamarlans
  • 1 ceba
  • 100 g de cansalada curada
  • 80 g de xampinyons
  • 200 g d'arròs bomba del Delta de l'Ebre
  • 500 g de tomàquet ratllat
  • 80 g d'oli
  • 100 g de nata líquida
  • 60 g de parmesà ratllat
  • 4 tomàquets
  • pesto
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada.

Quan estigui daurada, afegiu-hi la cansalada tallada a dauets i els xampinyons laminats i deixeu-ho sofregir a foc suau durant 10 minuts.

Seguidament, poseu-hi l'arròs, remeneu-ho tot bé i afegiu-hi el tomàquet ratllat. Quan l'arròs hagi absorbit tota l'aigua del tomàquet, poseu-hi la nata líquida i deixeu-ho coure una estona. Finalment, poseu-hi el parmesà ratllat, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure uns minuts més.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues dels escamarlans prèviament pelades i salpebrades.

Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint escaldeu un tomàquet sencer durant uns quants segons. Després, talleu-li la part de sobre, buideu-lo i reserveu-lo.

I ja per acabar, emplateu el tomàquet buit, farciu-lo amb el risotto, poseu els llagostins a sobre, cobriu-ho amb la part de dalt del tomàquet i salseu el plat amb una mica de pesto.
Anar al contingut