Risotto alla pesarese (Arròs a l'estil de Pesaro) - Itàlia
- Programa: Karakia
- Cuina: Giorgio Serafini (restaurant Giorgio), Calafell
INGREDIENTS
- arròs camarolli
- molls
- ceba
- vi blanc o cava rosat
- julivert
- all
- mantega
- oli
PREPARACIÓ
Prepareu un brou amb uns quants molls i deixeu-lo bullir una hora i mitja o dues.
Prepareu els molls de dues maneres diferents: un de cru tallat en forma de daus i l'altre de sencer, fet al forn amb all i julivert, i oli extraverge d'oliva.
En una paella amb oli d'oliva fregiu-hi l'arròs. És molt important remenar-lo sempre amb una cullera de fusta. En una altra paella sofregiu-hi la ceba picada. Quan l'arròs hagi absorbit l'oli de la cocció, barregeu-lo amb la ceba ja sofregida. Aneu afegint-hi brou de mica en mica. Si voleu, també podeu tirar a l'arròs una copeta de vi blanc o de cava rosat.
Quan l'arròs s'hagi embegut una mica el brou (uns 12-14 minuts), coloqueu-hi els molls tallats que teniu reservats i una mica de mantega perquè es lligui tot.
Deixeu-ho reposar un parell de minuts. Ara ja podeu posar l'arròs al plat i, per sobre, els molls fets al forn.
Prepareu els molls de dues maneres diferents: un de cru tallat en forma de daus i l'altre de sencer, fet al forn amb all i julivert, i oli extraverge d'oliva.
En una paella amb oli d'oliva fregiu-hi l'arròs. És molt important remenar-lo sempre amb una cullera de fusta. En una altra paella sofregiu-hi la ceba picada. Quan l'arròs hagi absorbit l'oli de la cocció, barregeu-lo amb la ceba ja sofregida. Aneu afegint-hi brou de mica en mica. Si voleu, també podeu tirar a l'arròs una copeta de vi blanc o de cava rosat.
Quan l'arròs s'hagi embegut una mica el brou (uns 12-14 minuts), coloqueu-hi els molls tallats que teniu reservats i una mica de mantega perquè es lligui tot.
Deixeu-ho reposar un parell de minuts. Ara ja podeu posar l'arròs al plat i, per sobre, els molls fets al forn.