Risotto a la milanesa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'arròs és un aliment molt interessant ja que és ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, representat a la base de la piràmide nutricional.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    400 g d'arròs bomba

    250 g de formatge parmesà

    200 g de mantega

    100 g d'encenalls de pernil ibèric

    1.250 ml de brou de pollastre

    100 ml de vi blanc

    3 ossos

    2 cebes de Figueres

    Safrà

    Pebre blanc

    Créixens

    Oli OVE

    Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Rostim en una cassola 3 ossos de canya de vaca.
  2. Tallem 2 cebes de Figueres a microbrunesa.
  3. Traiem el moll dels ossos i el desfem en una paella. Retirem els ossos.
  4. Afegim la ceba a la cassola i la fem suar a foc baix 5 minuts.
  5. Rentem en un bol  400 g d'arròs bomba.
  6. Afegim l'arròs a la paella, el salem i el deixem perlar.
  7. Traiem de la nevera 1.250 ml de brou de pollastre i l'escalfem en un pot. 
  8. Expandim uns brins de safrà en una paella petita.
  9. Posem el safrà en un morter i el piquem amb unes boletes de pebre blanc. Ho afegim  a la cassola.
  10. Afegim 100 ml de vi blanc a la cassola i deixem que s'evapori l'alcohol.
  11. Afegim el brou calent. Ho remenem i ho deixem coure durant 14 minuts.
  12. Expandim a una paella petita uns brins més de safrà.
  13. Ratllem en un bol 250 g de formatge parmesà.
  14. Separem clares i rovells de 2 ous.
  15. Afegim al bol dels rovells el safrà i una mica de formatge ratllat. Ho batem amb les varetes manuals i ho reservem.
  16. Tallem a daus 200 g de mantega.
  17. Traiem la cassola del foc i hi afegim el formatge  a poc a poc, embolcallant-ho amb una cullera de fusta.
  18. Afegim els daus de mantega i lliguem l'arròs.
  19. Servim l'arròs amb la salsa de rovells i 100g d'encenalls de pernil ibèric  per sobre.