Risotto a la milanesa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'arròs és un aliment molt interessant ja que és ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, representat a la base de la piràmide nutricional.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g d'arròs bomba
250 g de formatge parmesà
200 g de mantega
100 g d'encenalls de pernil ibèric
1.250 ml de brou de pollastre
100 ml de vi blanc
3 ossos
2 cebes de Figueres
Safrà
Pebre blanc
Créixens
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Rostim en una cassola 3 ossos de canya de vaca.
- Tallem 2 cebes de Figueres a microbrunesa.
- Traiem el moll dels ossos i el desfem en una paella. Retirem els ossos.
- Afegim la ceba a la cassola i la fem suar a foc baix 5 minuts.
- Rentem en un bol 400 g d'arròs bomba.
- Afegim l'arròs a la paella, el salem i el deixem perlar.
- Traiem de la nevera 1.250 ml de brou de pollastre i l'escalfem en un pot.
- Expandim uns brins de safrà en una paella petita.
- Posem el safrà en un morter i el piquem amb unes boletes de pebre blanc. Ho afegim a la cassola.
- Afegim 100 ml de vi blanc a la cassola i deixem que s'evapori l'alcohol.
- Afegim el brou calent. Ho remenem i ho deixem coure durant 14 minuts.
- Expandim a una paella petita uns brins més de safrà.
- Ratllem en un bol 250 g de formatge parmesà.
- Separem clares i rovells de 2 ous.
- Afegim al bol dels rovells el safrà i una mica de formatge ratllat. Ho batem amb les varetes manuals i ho reservem.
- Tallem a daus 200 g de mantega.
- Traiem la cassola del foc i hi afegim el formatge a poc a poc, embolcallant-ho amb una cullera de fusta.
- Afegim els daus de mantega i lliguem l'arròs.
- Servim l'arròs amb la salsa de rovells i 100g d'encenalls de pernil ibèric per sobre.