Remenat amb soja
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Remenat amb soja
- (per persona)
- 50 g soja
- fulles verdes d'escarola
- 5 alls tendres petits
- 6 xiitakes
- 1 ou
PREPARACIÓ
1. Tallem els xiitakes respectant la seva forma: com són rodons, els tallem com si fossin pastissos, a quarts petitons.
2. Trossegem els alls tendres.
3. En una paella calenta hi afegim un raig d'oli i fem saltar primer l'all tendre, perquè es vagi daurant.
4. Quan l'all tendre estigui una mica enrossit, afegim la soja a la cassola i hi posem una espurneta de sal.
5. Tallem les fulles verdes de l'escarola.
6. Ja hi podem afegir el xiitake a la cassola i una mica de pebre negre acabat de moldre.
7. És el moment d'afegir les fulles d'escarola. Baixem el foc.
8. Per últim, ens queda afegir l'ou. El trenquem i l'aboquem al damunt del nostre remenat: deixem que vagi caient la clara i que, amb l'escalfor de la paella, vagi cuallant.
9. Quan la clara ja sigui una mica blanca i hagi fet truiteta, ja podem treure el nostre remenat del foc. El rovell ha de continuar una mica cru: ara el trenquem i comencem a remenar perquè ens doni untuositat.
10. Preparem un plat amb un motllo rodó en el centre i servim el remenat.
* Nosaltres acompanyem el remenat de soja amb una petita astúcia:
agafem una barra de pa congelat i la passem per una mandolina. Anem fent talls súper estrets i amb diferents intruments, com un corró o una cullera que serveixin com a pes, anem fent amb aquests talls formes diferents i cap al forn. Un cop sigui torrat el pa, el traiem del foc i decorem amb les formes que hem fet el plat on tenim el nostre remenat.
2. Trossegem els alls tendres.
3. En una paella calenta hi afegim un raig d'oli i fem saltar primer l'all tendre, perquè es vagi daurant.
4. Quan l'all tendre estigui una mica enrossit, afegim la soja a la cassola i hi posem una espurneta de sal.
5. Tallem les fulles verdes de l'escarola.
6. Ja hi podem afegir el xiitake a la cassola i una mica de pebre negre acabat de moldre.
7. És el moment d'afegir les fulles d'escarola. Baixem el foc.
8. Per últim, ens queda afegir l'ou. El trenquem i l'aboquem al damunt del nostre remenat: deixem que vagi caient la clara i que, amb l'escalfor de la paella, vagi cuallant.
9. Quan la clara ja sigui una mica blanca i hagi fet truiteta, ja podem treure el nostre remenat del foc. El rovell ha de continuar una mica cru: ara el trenquem i comencem a remenar perquè ens doni untuositat.
10. Preparem un plat amb un motllo rodó en el centre i servim el remenat.
* Nosaltres acompanyem el remenat de soja amb una petita astúcia:
agafem una barra de pa congelat i la passem per una mandolina. Anem fent talls súper estrets i amb diferents intruments, com un corró o una cullera que serveixin com a pes, anem fent amb aquests talls formes diferents i cap al forn. Un cop sigui torrat el pa, el traiem del foc i decorem amb les formes que hem fet el plat on tenim el nostre remenat.