Raviolis de capipota amb vinagreta d'escalònia

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Rodríguez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Torre dels Lleons, Esplugues de Llobregat

INGREDIENTS

  • 600 g de capipota
  • 3 pastanagues
  • 3 tronxos d'api
  • 5 cebes morades
  • 4 tomàquets
  • 2 porros
  • 15 unitats de pasta xinesa
  • 2 copes de Porto
  • cerfulls
  • 4 llesques de pa de motlle
  • oli
  • mantega Per a la vinagreta:
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
  • vinagre balsàmic
  • 2 escalònies

PREPARACIÓ

Per començar, sofregiu en una cassola api, ceba morada, porros i tomàquets.
Incorporeu-hi el capipota i l'aigua calenta, i deixeu-ho bullir durant 1 hora i mitja o dues hores. Per fer el farcit dels raviolis, poseu mantega en una paella. Quan la mantega s'hagi desfet, afegiu-hi el porro i la ceba morada ben picadets i una mica de sal. Mentrestant, piqueu el capipota i afegiu-lo al sofregit. Remeneu-ho bé i incorporeu-hi el porto. Deixeu-ho reduir. A continuació, feu bullir la pasta xinesa en un cassó amb aigua, sal i oli durant un minut. Per fer la vinagreta, poseu vinagre, oli, sal, pebre blanc i escalònia picada en un bol i remeneu-ho. Deixeu-ho macerar durant 4 o 5 hores. Per fer els raviolis, emboliqueu part del farcit amb una fulla de pasta xinesa. I ja, per acabar, emplateu unes torrades que prèviament haureu fet al forn amb el pa de motlle, poseu els raviolis a sobre i cobriu-ho tot amb la vinagreta. Podeu decorar el plat amb cerfull.
Anar al contingut