Rap pla de mar
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Ollé
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Joila, Coma-ruga
INGREDIENTS
- 1 kg de rap
- 400 g de mongetes seques
- oli d'oliva
- 100 g farina
- sal
- pebre
- 1 copa de vi blanc
- crostons de pa fregit
- 1/2 l de fumet
- Per al xató:
- 50 g d'ametlles
- 50 g d'avellanes
- 1 nyora
- 1 bitxo
- 1 ceba
- 1 tomàquet escalivat
- 2-3 grans d'all
- 1 llesca de pa fregit
- oli d'oliva
- vinagre
- pebre vermell dolç
PREPARACIÓ
Per fer la salsa, poseu en un morter les avellanes i el pa fregit i tritureu-ho.
Quan estigui ben triturat afegiu-hi la ceba i l'all confitats, la nyora, el bitxo, el tomàquet, el pebre vermell dolç, el vinagre, pebre i la sal. Tritureu-ho bé i munteu la salsa afegint-hi oli. A continuació, enfarineu i salpebreu el rap i salteu-lo a la paella. Incorporeu-hi el vi blanc i quan s'hagi reduït, afegiu-hi les mongetes i la salsa. Si el rap s'asseca massa, incorporeu-hi brou de peix. Finalment, deixeu-ho coure al mínim durant un parell de minuts.
Quan estigui ben triturat afegiu-hi la ceba i l'all confitats, la nyora, el bitxo, el tomàquet, el pebre vermell dolç, el vinagre, pebre i la sal. Tritureu-ho bé i munteu la salsa afegint-hi oli. A continuació, enfarineu i salpebreu el rap i salteu-lo a la paella. Incorporeu-hi el vi blanc i quan s'hagi reduït, afegiu-hi les mongetes i la salsa. Si el rap s'asseca massa, incorporeu-hi brou de peix. Finalment, deixeu-ho coure al mínim durant un parell de minuts.