Rap entatxonat amb gamba vermella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Pérez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Enoteca (Hotel Arts Barcelona), Barcelona
INGREDIENTS
- 800 g de rap
- 4 gambes vermelles
- 200 g de fesols de Santa Pau
- 500 g de pèsols
- 10 miniespàrrecs
- 10 mongetes Kent
- 100 g de cansalada
- 4 escalunyes
- sal
- 1 copa de conyac
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per fer el puré de verdures, en un cassó amb aigua i una mica de sal, bulliu els fesols de Santa Pau, els pèsols i els espàrrecs.
Quan estiguin cuits, deixeu-los refredar una mica i poseu-los a la Thermomix.
A continuació, en un cassó amb oli abundant, confiteu-hi les escalunyes tallades per la meitat.
Per fer l'essència de gambes, en una paella amb una mica d'oli salteu els caps de les gambes i flamegeu-los amb el conyac. Després, passeu-los per un colador i reserveu-ne el suc.
Tot seguit, en una paella amb un mica d'oli, salteu la cansalada tallada a daus, les mongetes i l'escalunya confitada.
Finalment, feu un forat al centre del llom del rap i poseu-hi la cua de la gamba a l'interior. Seguidament, salteu-lo en una paella amb una mica d'oli.
I ja per acabar, emplateu les mongetes amb la cansalada al centre del plat, poseu-hi el rap a sobre i salseu-lo amb l'essència de gambes. Guarniu el voltant del plat amb el puré de verdures.
Quan estiguin cuits, deixeu-los refredar una mica i poseu-los a la Thermomix.
A continuació, en un cassó amb oli abundant, confiteu-hi les escalunyes tallades per la meitat.
Per fer l'essència de gambes, en una paella amb una mica d'oli salteu els caps de les gambes i flamegeu-los amb el conyac. Després, passeu-los per un colador i reserveu-ne el suc.
Tot seguit, en una paella amb un mica d'oli, salteu la cansalada tallada a daus, les mongetes i l'escalunya confitada.
Finalment, feu un forat al centre del llom del rap i poseu-hi la cua de la gamba a l'interior. Seguidament, salteu-lo en una paella amb una mica d'oli.
I ja per acabar, emplateu les mongetes amb la cansalada al centre del plat, poseu-hi el rap a sobre i salseu-lo amb l'essència de gambes. Guarniu el voltant del plat amb el puré de verdures.