Rap amb llenegues
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Montserrat Ribalta (empresària)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
Les llenegues són un bolet que conté ergosterol, substancia que un cop ingerida es transforma en vitamina D, nutrient que millora l'absorció del calci.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 800 g de rap
- 3 escalunyes
- 1 tasseta de brandi
- un xic de bitxo
- 150 cc de fumet
- 1/2 kg de llenegues
- oli d'oliva
- sal i pebre
- Per fer el fumet:
- les espines del rap
- /4 de ceba
- 1/4 de pastanaga
- julivert
- 200 cc d'aigua
- sal
- Per a la salsa de tomàquet:
- 1/4 kg de tomàquets madurs
- oli i sal
- un polsim de pebre blanc
- un polsim de sucre
- Per a la picada:
- 10 g d'ametlles torrades
- 1 gra d'all
- julivert
PREPARACIÓ
Per fer el fumet, poseu en un cassó la ceba pelada, la pastanaga tallada a rodanxes, les espines del rap i el julivert; cobriu-ho tot amb aigua; afegiu-hi la sal, i deixeu-ho coure durant 15 minuts.
Per fer la salsa de tomàquet, escaldeu els tomàquets, peleu-los, traieu-los les llavors, talleu-los a daus i sofregiu-los en una paella amb una mica d'oli durant 5 o 6 minuts. Seguidament, rectifiqueu-ho de sal, pebre i sucre, remeneu-ho bé, poseu-ho en un bol, tritureu-ho amb el Túrmix i reserveu la salsa.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli ben calent salteu les llenegues tallades a trossos i prèviament salpebrades.Tot seguit, en una cassola amb una mica d'oli salteu els talls de rap, prèviament salats. Quan estiguin dauradets, retireu-los i a la mateixa paella sofregiu-hi l'escalunya picada. Quan estigui rossa, afegiu-hi un tros de bitxo, les llenegues, els talls de rap i el brandi, i deixeu-ho coure uns segons. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, poseu-hi la salsa de tomàquet i el fumet, prèviament colat, i deixeu-ho coure uns minuts.
Mentrestant, feu una picada amb les ametlles, l'all i el julivert, i tritureu-la bé amb la mà de morter.Finalment, afegiu la picada a la cassola del rap, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure 5 minuts i retireu-ho del foc.
I ja per acabar, emplateu el rap amb les llenegues i salseu-lo amb el suc de la cocció.
Per fer la salsa de tomàquet, escaldeu els tomàquets, peleu-los, traieu-los les llavors, talleu-los a daus i sofregiu-los en una paella amb una mica d'oli durant 5 o 6 minuts. Seguidament, rectifiqueu-ho de sal, pebre i sucre, remeneu-ho bé, poseu-ho en un bol, tritureu-ho amb el Túrmix i reserveu la salsa.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli ben calent salteu les llenegues tallades a trossos i prèviament salpebrades.Tot seguit, en una cassola amb una mica d'oli salteu els talls de rap, prèviament salats. Quan estiguin dauradets, retireu-los i a la mateixa paella sofregiu-hi l'escalunya picada. Quan estigui rossa, afegiu-hi un tros de bitxo, les llenegues, els talls de rap i el brandi, i deixeu-ho coure uns segons. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, poseu-hi la salsa de tomàquet i el fumet, prèviament colat, i deixeu-ho coure uns minuts.
Mentrestant, feu una picada amb les ametlles, l'all i el julivert, i tritureu-la bé amb la mà de morter.Finalment, afegiu la picada a la cassola del rap, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure 5 minuts i retireu-ho del foc.
I ja per acabar, emplateu el rap amb les llenegues i salseu-lo amb el suc de la cocció.