Rap amb llenegues

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Montserrat Ribalta (empresària)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les llenegues són un bolet que conté ergosterol, substancia que un cop ingerida es transforma en vitamina D, nutrient que millora l'absorció del calci.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 800 g de rap
  • 3 escalunyes
  • 1 tasseta de brandi
  • un xic de bitxo
  • 150 cc de fumet
  • 1/2 kg de llenegues
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • Per fer el fumet:
  • les espines del rap
  • /4 de ceba
  • 1/4 de pastanaga
  • julivert
  • 200 cc d'aigua
  • sal
  • Per a la salsa de tomàquet:
  • 1/4 kg de tomàquets madurs
  • oli i sal
  • un polsim de pebre blanc
  • un polsim de sucre
  • Per a la picada:
  • 10 g d'ametlles torrades
  • 1 gra d'all
  • julivert

PREPARACIÓ

Per fer el fumet, poseu en un cassó la ceba pelada, la pastanaga tallada a rodanxes, les espines del rap i el julivert; cobriu-ho tot amb aigua; afegiu-hi la sal, i deixeu-ho coure durant 15 minuts.

Per fer la salsa de tomàquet, escaldeu els tomàquets, peleu-los, traieu-los les llavors, talleu-los a daus i sofregiu-los en una paella amb una mica d'oli durant 5 o 6 minuts. Seguidament, rectifiqueu-ho de sal, pebre i sucre, remeneu-ho bé, poseu-ho en un bol, tritureu-ho amb el Túrmix i reserveu la salsa.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli ben calent salteu les llenegues tallades a trossos i prèviament salpebrades.Tot seguit, en una cassola amb una mica d'oli salteu els talls de rap, prèviament salats. Quan estiguin dauradets, retireu-los i a la mateixa paella sofregiu-hi l'escalunya picada. Quan estigui rossa, afegiu-hi un tros de bitxo, les llenegues, els talls de rap i el brandi, i deixeu-ho coure uns segons. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, poseu-hi la salsa de tomàquet i el fumet, prèviament colat, i deixeu-ho coure uns minuts.

Mentrestant, feu una picada amb les ametlles, l'all i el julivert, i tritureu-la bé amb la mà de morter.Finalment, afegiu la picada a la cassola del rap, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure 5 minuts i retireu-ho del foc.

I ja per acabar, emplateu el rap amb les llenegues i salseu-lo amb el suc de la cocció.
Anar al contingut