Rap allagostat i perfumat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Franco
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 kg de rap
- 2 escalunyes
- 20 g de polpa de nyora
- 1 gra d'all
- 1/2 l d'oli d'oliva
- sal i pebre negre
- 1/2 escarola
- 100 g de cordifole
- germinats variats
- sal grisa
- farigola
- Per al perfum:
- 1/4 de l de brou de marisc
- 15 g de lecitina de soja en pols
PREPARACIÓ
Per començar, lligueu amb un cordill el llom de rap, sense pell ni espines, salpebreu-lo i daureu-lo en una paella amb una mica d'oli ben calent.
A continuació, daureu l'all picat, la polpa d'escalunya i la branca de farigola en un cassó amb una mica d'oli. Quan estigui daurat, afegiu-hi oli suficient per cobrir el rap, poseu-hi el peix i deixeu-ho coure uns 8 minuts. Seguidament, retireu el cassó del foc i deixeu el rap a dins 5 minuts més. Finalment retireu el peix, deixeu-lo refredar i talleu-lo a rodanxes d'un centímetre.
Per fer el perfum, poseu en un bol el brou de marisc i la lecitina de soja, i barregeu-ho amb un túrmix fins que faci bombolles.
Tot seguit, barregeu en un bol l'escarola, els germinats variats i el cordifole, i amaniu-ho amb sal, pebre i oli.
I ja per acabar, poseu l'amanida a la base del plat amb el rap a sobre i salseu-ho amb el perfum.
A continuació, daureu l'all picat, la polpa d'escalunya i la branca de farigola en un cassó amb una mica d'oli. Quan estigui daurat, afegiu-hi oli suficient per cobrir el rap, poseu-hi el peix i deixeu-ho coure uns 8 minuts. Seguidament, retireu el cassó del foc i deixeu el rap a dins 5 minuts més. Finalment retireu el peix, deixeu-lo refredar i talleu-lo a rodanxes d'un centímetre.
Per fer el perfum, poseu en un bol el brou de marisc i la lecitina de soja, i barregeu-ho amb un túrmix fins que faci bombolles.
Tot seguit, barregeu en un bol l'escarola, els germinats variats i el cordifole, i amaniu-ho amb sal, pebre i oli.
I ja per acabar, poseu l'amanida a la base del plat amb el rap a sobre i salseu-ho amb el perfum.