Rajada amb patates
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Colillas (empresari de Barcelona)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Per a embarassades
- Informació nutricional -Obre
La rajada és un peix del tipus blanc, i com a tal, conté poc greix i proteïnes de gran valor; les recomanacions apunten a prendre peix blanc 3 o 4 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 kg de rajada
- 4 patates
- 2 grans d'all
- 2 tomàquets petits de branca madurs
- 2 cebes de Figueres
- sal i pebre
- farina
- oli d'oliva
- fumet de peix
- Per fer la picada:
- ametlles
- pinyons
- avellanes
- torradeta de pa
- all i julivert
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu i enfarineu els talls de rajada, marqueu-los durant uns segons, volta i volta, en una cassola amb oli calent i reserveu-los.
A continuació, a la mateixa cassola, poseu-hi els alls picats, deixeu-los coure una mica sense que es cremin, afegiu-hi la ceba ratllada i deixeu-la confitar durant 25 minuts. Després, incorporeu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho coure durant 15 minuts més. Mentrestant, poseu a escalfar el fumet. Passats els 15 minuts, afegiu les patates, pelades i tallades a dauets, a la cassola, barregeu-ho bé, cobriu-ho amb el fumet i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.
Per fer la picada, poseu al morter les ametlles, els pinyons, les avellanes, la torradeta de pa, l'all i el julivert i tritureu-ho bé amb la mà de morter.
Quan les patates estiguin gairebé cuites, afegiu el peix i la picada a la cassola, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més. Si fos necessari, podeu afegir-hi més fumet. Finalment, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar uns minuts.
I ja per acabar, emplateu la rajada amb les patates.
A continuació, a la mateixa cassola, poseu-hi els alls picats, deixeu-los coure una mica sense que es cremin, afegiu-hi la ceba ratllada i deixeu-la confitar durant 25 minuts. Després, incorporeu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho coure durant 15 minuts més. Mentrestant, poseu a escalfar el fumet. Passats els 15 minuts, afegiu les patates, pelades i tallades a dauets, a la cassola, barregeu-ho bé, cobriu-ho amb el fumet i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.
Per fer la picada, poseu al morter les ametlles, els pinyons, les avellanes, la torradeta de pa, l'all i el julivert i tritureu-ho bé amb la mà de morter.
Quan les patates estiguin gairebé cuites, afegiu el peix i la picada a la cassola, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més. Si fos necessari, podeu afegir-hi més fumet. Finalment, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar uns minuts.
I ja per acabar, emplateu la rajada amb les patates.