Quiche de xampinyons i albergínia

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'albergínia és una hortalissa que té un elevat contingut de fibra, especialment si es consumeix amb la pell. La nata, tot i que s'obté de la llet, no té calci, però sí vitamines D i A: és bàsicament el greix de la llet, i per això s'ha de prendre ocasionalment.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g de farina

  • 100 g de mantega
  • 1 albergínia
  • 5 ous
  • Un quart de litre de llet fresca
  • 200 g de nata
  • 1 gra d all
  • sal
  • 250 g de xampinyons
  • una cullerada d'oli de tòfona

    aigua mineral

  • cerfull

PREPARACIÓ

  1.  Fem la massa en un bol. Hi posem la farina i hi fem un forat del mig. A dins hi posem la mantega, un ou i sal.
  2. Ho amassem fins que ens quedi tot ben barrejat. Finalment, hi afegim aigua. Continuem amassant-ho tot fins que es desenganxi de les parets del bol.
  3. Deixem que la massa reposi 1 hora a la nevera.
  4. Amb un corró, estirem la massa sobre una taula amb una mica de farina. L'emmotllem i la cobrim amb un drap. Deixem que reposi 30 minuts més a la nevera.
  5. Per fer el farcit, saltem els xampinyons i l'albergínia tallats a daus petits amb un all. Recomanem haver tingut l'albergínia amb aigua i sal.
  6. Batem en un bol 3 ous, 2 rovells, la nata, la llet i sal amb unes varetes elèctriques fins que quedi esponjós. Hi posem els bolets i la cullerada d'oli de tòfona.
  7. Ho enfornem a 180º durant 30 minuts.
  8. Un cop fred hi afegirem el cerfull picat i ja la podem servir.
Anar al contingut