Que-Chao-Hua-Zhi-Pian (Niu de filets de sípia) - Shang Hai, Xina
- Programa: Karakia
- Cuina: Restaurant Drac Paradís, Girona
INGREDIENTS
- sípia
- bròquil
- pebrot vermell
- pebrot verd
- bambú
- bolets xinesos
- fècula de blat de moro
- oli de gira-sol
- oli de sèsam
- licor xinès
- tires de patata
- fideus de moniato
PREPARACIÓ
Partiu la sípia per la meitat. Filetegeu cada part en làmines dobles molt fines (talleu-ho com els llibrets de llom). En un wok, fregiu-hi aquests filets amb molt oli de gira-sol. Remeneu-ho unes quantes vegades i afegiu-hi el pebrot vermell, el pebrot verd i el bambú tallats a quadrets. Salteu-ho una miqueta més, amb rapidesa. Després retireu-ho del foc i reserveu-ho, deixant-ho en un colador per tal que s'escorri l'oli sobrer. Buideu l'oli de gira-sol del wok i poseu-hi la sípia i les verduretes que hem reservat juntament amb una miqueta d'oli de sèsam, un polsim de fècula de blat de moro i un rajolí de licor xinès. Salteu-hi la sípia i les verduretes i afegiu-hi una mica més d'oli de sèsam, just abans de treure-ho del wok. Per emplatar-ho, poseu-hi, primer, una base de fideus de moniato fregits. A sobre poseu-hi el cistellet fet amb tires de patata fregides. Aboqueu dins aquest cistellet la sípia i les verduretes. Finalment, el niu de sípia s'acompanya amb trossos de bròquil, que prèviament haurem saltat al wok amb oli de gira-sol.