Quallada de llet d'ovella amb borraines i mel de romaní

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Vidal
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Batiste

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a la quallada:
  • 1 l de llet d'ovella
  • 100 g de sucre
  • flors de carxofera
  • Per a la borraina:
  • 1 ou
  • 1 c/c d'impulsor
  • 1 c/s de sucre
  • 1 got de llet
  • pell de llimona rallada
  • farina blanca
  • 4 fulles de borraina
  • mel

PREPARACIÓ

Per fer el quall natural, poseu uns brins de les flors de carxofera en un got d'aigua i deixeu-ho macerar durant tota la nit. L'endemà, traieu les flors de l'aigua, piqueu-les amb un morter, torneu-les a posar a la mateixa aigua, barregeu-ho molt bé, coleu-hi i reserveu-ho perquè aquesta aigua servirà de quall natural.

A continuació, en un cassó poseu a bullir la llet amb el sucre. Un cop ha bullit, refredeu-la amb un bany maria amb gel fins als 55 graus. Seguidament, al recipient on posareu la quallada, poseu-hi una cullerada sopera del quall que heu preparat, afegiu-hi la llet calenta i deixeu-ho refredar, uns 10 minuts, fins que qualli.

Mentrestant, barregeu en un bol l'ou, l'impulsor, el sucre, el got de llet i la pell de la llimona ratllada. Després, afegiu-hi a poc a poc la farina, per evitar que quedin grumolls, i remeneu-ho fins a aconseguir una barreja lligada d'una textura que no sigui ni massa espessa, ni massa líquida. Tot seguit, suqueu les fulles de la borraina amb la massa d'arrebossar i fregiu-les en una paella amb l'oli ben calent. Quan estiguin fregides, retireu-les de la paella i reserveu-les sobre paper absorbent.

I ja per acabar, emplateu en un plat de pedra o de pissarra la quallada i acompanyeu-la amb les fulles de borraina amb la mel per sobre.
Anar al contingut