Puri (Pa de festa) - Nepal
- Programa: Karakia
- Cuina: Nirmal Kumar Shrestha, Barcelona
INGREDIENTS
- farina
- aigua
- sal
- oli de gira-sol
PREPARACIÓ
Barregeu la farina amb una mica d'aigua i un pessic de sal.
Aneu pastant a mà, afegint més farina i una mica d'aigua de tant en tant, fins que obtingueu la quantitat necessària de massa. Pasteu-la amb força, com més estona, millor. Deixeu-la reposar en un lloc temperat.
Formeu petites boles de massa.
Escampeu una mica de farina per damunt del marbre i aixafeu les boletes amb el corró.
Poseu una paella al foc amb oli de gira-sol i fregiu-les d'una en una. Aneu amb compte que no se us cremin, ja que es fregeixen molt de pressa. Quan siguin daurades d'un costat, gireu-les per fregir-les de l'altre. Deixeu el puri que ja sigui fregit sobre un paper absorbent, per eliminar l'excés d'oli.
Aquest és un pa molt semblant al chapati; es diferencien perquè el puri es menja els dies de festa o per a celebracions especials.
Aneu pastant a mà, afegint més farina i una mica d'aigua de tant en tant, fins que obtingueu la quantitat necessària de massa. Pasteu-la amb força, com més estona, millor. Deixeu-la reposar en un lloc temperat.
Formeu petites boles de massa.
Escampeu una mica de farina per damunt del marbre i aixafeu les boletes amb el corró.
Poseu una paella al foc amb oli de gira-sol i fregiu-les d'una en una. Aneu amb compte que no se us cremin, ja que es fregeixen molt de pressa. Quan siguin daurades d'un costat, gireu-les per fregir-les de l'altre. Deixeu el puri que ja sigui fregit sobre un paper absorbent, per eliminar l'excés d'oli.
Aquest és un pa molt semblant al chapati; es diferencien perquè el puri es menja els dies de festa o per a celebracions especials.