Puré de patata, fetge fresc d'ànec i ou escumat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Massana
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Massana, Girona
INGREDIENTS
- 4 ous
- 400 g de fetge fresc d'ànec
- 200 g de patates
- 2 rovells
- 1/2 got de llet
- nou moscada
- tòfona
- oli d'oliva verge
- llorer
- sal
- farina
- vinagre
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu les patates en un cassó amb aigua, sal i una mica de llorer.
Després, peleu les patates i talleu-les a trossos. Tot seguit, poseu en un bol les patates, el rovell d'ou, la llet, una mica de sal, una mica de nou moscada i l'oli, i tritureu-ho fins a obtenir una textura cremosa. Mentrestant, saleu el fetge d'ànec i daureu-lo en una paella calenta sense oli. Per fer l'ou escumat, bulliu aigua i vinagre en un cassó. Quan l'aigua estigui bullint, afegiu-hi l'ou sense closca i deixeu-lo coure durant un minut. I ja, per acabar, emplateu l'ou escumat i disposeu el puré de patata al voltant. Després, col·loqueu el fetge al cantó de l'ou i salpebreu-lo. Decoreu el plat amb un rajolí d'oli, una mica de tòfona ratllada i uns crostons de pa fregit.
Després, peleu les patates i talleu-les a trossos. Tot seguit, poseu en un bol les patates, el rovell d'ou, la llet, una mica de sal, una mica de nou moscada i l'oli, i tritureu-ho fins a obtenir una textura cremosa. Mentrestant, saleu el fetge d'ànec i daureu-lo en una paella calenta sense oli. Per fer l'ou escumat, bulliu aigua i vinagre en un cassó. Quan l'aigua estigui bullint, afegiu-hi l'ou sense closca i deixeu-lo coure durant un minut. I ja, per acabar, emplateu l'ou escumat i disposeu el puré de patata al voltant. Després, col·loqueu el fetge al cantó de l'ou i salpebreu-lo. Decoreu el plat amb un rajolí d'oli, una mica de tòfona ratllada i uns crostons de pa fregit.