Puré de patata a la crema de foie
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Colomé
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Boig, Sabadell
INGREDIENTS
- 1kg de patates
- 100 g de mantega
- 250 g de nata líquida
- 100 g de fetge gras
- 150 g de pernil tallat a daus
- sal
- oli de gira-sol
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua i sal, bulliu les patates pelades i tallades a quarts.
Quan estiguin cuites, retireu-les del foc, coleu-les, passeu-les pel passapuré i afegiu-hi una mica de nata líquida i la mantega. Seguidament, rectifiqueu-ho de sal i remeneu-ho tot bé amb una forquilla.
Per fer la salsa de foie, en un cassó amb una mica d'oli de gira-sol, salteu els daus de pernil. Quan estiguin daurats, afegiu-hi la nata líquida i el fetge gras ratllat i deixeu-ho coure fins que quedi una salsa ben espessa.
I ja per acabar, poseu un motllo al centre del plat, ompliu-lo amb el puré de patata, desemmotlleu-ho i salseu-ho tot amb la salsa de foie.
Quan estiguin cuites, retireu-les del foc, coleu-les, passeu-les pel passapuré i afegiu-hi una mica de nata líquida i la mantega. Seguidament, rectifiqueu-ho de sal i remeneu-ho tot bé amb una forquilla.
Per fer la salsa de foie, en un cassó amb una mica d'oli de gira-sol, salteu els daus de pernil. Quan estiguin daurats, afegiu-hi la nata líquida i el fetge gras ratllat i deixeu-ho coure fins que quedi una salsa ben espessa.
I ja per acabar, poseu un motllo al centre del plat, ompliu-lo amb el puré de patata, desemmotlleu-ho i salseu-ho tot amb la salsa de foie.