Pupurri de pasta amb closques i gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona
INGREDIENTS
- 150 g de pasta variada
- 4 gambes
- 100 g de musclos
- 4 cloïsses
- 4 cargols de mar
- 100 g d'escopinyes
- 4 navalles
- 1 got d'oli d'oliva
- pebre negre
- 1 fulla de llorer
- 1 branqueta de farigola
- 1 gra d'all
- 1 got de vi blanc
- sal
PREPARACIÓ
Primer de tot, confiteu les closques (els musclos, les cloïsses, els cargols de mar, les escopinyes i les navalles) en una paella amb oli, la farigola, el llorer, els grans de pebre, sal i vi blanc.
Quan s'hagin obert i estiguin ben confitades, buideu-les i reserveu-ho en un plat a part. Amb l'oli de la cocció fregiu-hi la "carn" de les gambes i de les closques. D'altra banda, bulliu la pasta amb una cassola i quan estigui al "dente", escorreu-la i poseu-la en un bol. Pel damunt tireu-hi la "carn", i quan ho tingueu ben barrejat, ja ho podreu servir.
Quan s'hagin obert i estiguin ben confitades, buideu-les i reserveu-ho en un plat a part. Amb l'oli de la cocció fregiu-hi la "carn" de les gambes i de les closques. D'altra banda, bulliu la pasta amb una cassola i quan estigui al "dente", escorreu-la i poseu-la en un bol. Pel damunt tireu-hi la "carn", i quan ho tingueu ben barrejat, ja ho podreu servir.