Pupurri de pasta amb closques i gambes

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona

INGREDIENTS

  • 150 g de pasta variada
  • 4 gambes
  • 100 g de musclos
  • 4 cloïsses
  • 4 cargols de mar
  • 100 g d'escopinyes
  • 4 navalles
  • 1 got d'oli d'oliva
  • pebre negre
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 gra d'all
  • 1 got de vi blanc
  • sal

PREPARACIÓ

Primer de tot, confiteu les closques (els musclos, les cloïsses, els cargols de mar, les escopinyes i les navalles) en una paella amb oli, la farigola, el llorer, els grans de pebre, sal i vi blanc.
Quan s'hagin obert i estiguin ben confitades, buideu-les i reserveu-ho en un plat a part. Amb l'oli de la cocció fregiu-hi la "carn" de les gambes i de les closques. D'altra banda, bulliu la pasta amb una cassola i quan estigui al "dente", escorreu-la i poseu-la en un bol. Pel damunt tireu-hi la "carn", i quan ho tingueu ben barrejat, ja ho podreu servir.
Anar al contingut