Punyetes de Roquetes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Amaré
INGREDIENTS
- Per a la crema:
- 3 ous
- 250 g de sucre
- 3 dl de llet
- 250 g d'ametlla
- Per a la massa:
- 1/4 de l d'oli
- 50 g de sucre
- 1 got de mistela
- 1 gotet d'anís
- 1/2 kg de farina
PREPARACIÓ
Per fer la crema d'ametlles, poseu al foc un cassó amb 3 ous i el sucre. Comenceu a batre-ho, i quan el sucre estigui una mica dissolt, tireu-hi un raig de llet calenta.
Sense deixar de remenar, espereu que arrenqui el bull i llavors afegiu-hi la resta de la llet calenta i l'ametlla mòlta. Manteniu-ho al foc, sense deixar de remenar, fins que us quedi una crema espessa i consistent. Un cop la tingueu a punt, traieu-la del foc, tapeu-la amb un drap i espereu que es refredi. Mentrestant, prepareu la massa. Poseu en un bol el sucre, la mistela, l'oli i l'anís, i bateu-ho fins que tot quedi ben barrejat i dissolt. Tot seguit, comenceu a afegir-hi la farina de mica en mica i aneu treballant la massa amb les mans fins que la tingueu ben lligada. Deixeu-la reposar 15 minuts. Per elaborar una punyeta, feu una bola petita amb la massa, estireu-la i poseu-hi una mica de crema d'ametlles al damunt. Feu una altra bola, estireu-la i feu-la servir per tapar l'altra, tot evitant que hi entri aire. A continuació, doblegueu les vores cap endins, i ja tindreu la punyeta feta. Col.loqueu-hi una ametlla al damunt, pinteu-les amb rovell d'ou i coeu-les al forn, a 190 graus i durant 25 minuts.
Sense deixar de remenar, espereu que arrenqui el bull i llavors afegiu-hi la resta de la llet calenta i l'ametlla mòlta. Manteniu-ho al foc, sense deixar de remenar, fins que us quedi una crema espessa i consistent. Un cop la tingueu a punt, traieu-la del foc, tapeu-la amb un drap i espereu que es refredi. Mentrestant, prepareu la massa. Poseu en un bol el sucre, la mistela, l'oli i l'anís, i bateu-ho fins que tot quedi ben barrejat i dissolt. Tot seguit, comenceu a afegir-hi la farina de mica en mica i aneu treballant la massa amb les mans fins que la tingueu ben lligada. Deixeu-la reposar 15 minuts. Per elaborar una punyeta, feu una bola petita amb la massa, estireu-la i poseu-hi una mica de crema d'ametlles al damunt. Feu una altra bola, estireu-la i feu-la servir per tapar l'altra, tot evitant que hi entri aire. A continuació, doblegueu les vores cap endins, i ja tindreu la punyeta feta. Col.loqueu-hi una ametlla al damunt, pinteu-les amb rovell d'ou i coeu-les al forn, a 190 graus i durant 25 minuts.