Pulled pork

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 kg de coll de porc            

    4 panets de blat de moro       

    4 cullerades de pasta de tomàquet

    3 cullerades de panela

    2 cullerades de comí

    2 pastanagues

    2 cebes

    1 xili de Jalapa amb vinagre

    1 fulla de llorer

    1 gra d'all

    1 llimona

    1 taronja

    1 cullerada de llard

    1/2 bulb de fonoll

    sal

    oli d'oliva

    pebre blanc

    pebre negre

    pebre fumat dolç

    pebrot d'Espelette

    farigola

    gingebre

    cúrcuma

    canyella

    un raig de bourbon

PREPARACIÓ

  1. Ratllem 1 arrel de gingebre i 1 de cúrcuma congelades (o fresques) dins un bol. Hi afegim 1 gra d'all tallat a la microbrunesa, unes fulles de farigola, 1 fulla de llorer, uns grans de comí,  pebre blanc, pebre negre, pebre vermell fumat dolç  i  "espelette".
  2. Hi afegim sal, oli OVE i un raig de bourbon. Ho barregem.
  3. Fem un massatge amb aquesta barreja a 1 kg de coll de porc i el deixem marinar a la nevera dins un tàper durant 24 hores.
  4. Traiem la carn de la nevera i la marquem en una cassola amb un raig d'oli OVE i una cullerada de llard.
  5. Tallem a la brunesa 2 cebes de Figueres, 2 pastanagues i 1/2 bulb de fonoll.
  6. Traiem la carn marcada i la reservem. A la mateixa cassola on l'hem marcat,  hi posem les verdures tallades, començant per la ceba.
  7. Afegim a la cassola el suc d'una taronja i una llimona, 3 cullerades de panela, 4 cullerades de pasta de tomàquet i un canonet de canyella.
  8. Afegim a la cassola la carn reservada, la tapem i la deixem a foc mínim durant 4 hores. Hi afegim aigua per cobrir la carn. Després deixem que es refredi.
  9. Colem el suc en un tàper i filmem la carn. Portem totes dues coses a la nevera.
  10. Traiem els tàpers de la nevera i desgreixem el suc i el reduïm en un pot alt.
  11. Tallem la carn a rodanxes i l'esfilagarsem.
  12. Saltem els fils de carn en una paella amb oli OVE. Hi afegim el suc reduït.
  13. Tallem a rodanxes un "jalapenyo".
  14. Obrim 1 panet de blat de moro pel mig i l'omplim amb la carn amb suc i el "jalapenyo".