Púding de pa sec
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Irene Gelpí (Escriptora de l'Alt Penedès)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
la fruita dessecada és un interessant complement nutricional, ja que conté una gran concentració en energia, vitamines, minerals i fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 300 g de pa integral sec
- 1/2 l de llet
- 1 branqueta de canyella
- 1 llimona
- 100 g de mantega
- 2 ous
- 200 g de fruita dessecada variada (panses, orellanes, figues...)
- 1 poma
- 300 g de sucre integral
- sal
- 2 cullerades soperes de farina o pa ratllat (pel motlle)
PREPARACIÓ
Per començar, foneu la mantega al microones.
Mentrestant, poseu la llet a bullir amb la canyella i la pell de llimona, deixeu-la bullir 2 minuts i, mentre bull, talleu el pa a trossos.
A continuació, retireu la llet del foc, traieu la canyella i la pell de llimona, aboqueu-la en un bol, afegiu-hi el pa sec trossejat, remeneu-ho bé amb unes varetes i, mentre el pa xucla la llet, talleu la fruita dessecada i la poma, amb pell, a trossets. Seguidament, afegiu la fruita al bol de la llet, amb el sucre, els rovells d'ou i la mantega fosa i remeneu-ho bé.
Tot seguit, bateu les clares a punt de neu amb un polsim de sal i afegiu-les a la massa remenant-ho amb cura.
Finalment, prepareu el motlle engreixant-lo amb una mica de mantega i empolsant-lo amb farina o pa ratllat. Aboqueu-hi la massa i coeu-ho al forn preescalfat a 180ºC durant 20 o 30 minuts. Després, deixeu-lo refredar abans de desemmotllar-lo.
I ja per acabar, decoreu-lo amb talls de llimona pel damunt i ja el podeu servir.
Mentrestant, poseu la llet a bullir amb la canyella i la pell de llimona, deixeu-la bullir 2 minuts i, mentre bull, talleu el pa a trossos.
A continuació, retireu la llet del foc, traieu la canyella i la pell de llimona, aboqueu-la en un bol, afegiu-hi el pa sec trossejat, remeneu-ho bé amb unes varetes i, mentre el pa xucla la llet, talleu la fruita dessecada i la poma, amb pell, a trossets. Seguidament, afegiu la fruita al bol de la llet, amb el sucre, els rovells d'ou i la mantega fosa i remeneu-ho bé.
Tot seguit, bateu les clares a punt de neu amb un polsim de sal i afegiu-les a la massa remenant-ho amb cura.
Finalment, prepareu el motlle engreixant-lo amb una mica de mantega i empolsant-lo amb farina o pa ratllat. Aboqueu-hi la massa i coeu-ho al forn preescalfat a 180ºC durant 20 o 30 minuts. Després, deixeu-lo refredar abans de desemmotllar-lo.
I ja per acabar, decoreu-lo amb talls de llimona pel damunt i ja el podeu servir.