Pudim de leite (Púding de llet) - Cap Verd
- Programa: Karakia
- Cuina: Mery Rute Andrade, Taradell
INGREDIENTS
- 6 ous
- 450 g de llet condensada
- 450 g de llet
- 350 g de sucre
- licor Grand Marnier
- ratlladura de llimona
- aigua
PREPARACIÓ
En un bol gros, bateu-hi els ous amb la llet i la llet condensada. Us anirà molt més bé si feu servir una batedora elèctrica. Després afegiu-hi una cullerada de ratlladura de llimona i un rajolí de Grand Marnier. Bateu-ho una altra vegada fins que aconseguiu que sigui cremós i uniforme. Prepareu el sucre cremat posant en un cassó el sucre amb una mica d'aigua. Aneu-ho remenant fins que caramel·litzi i aboqueu-lo al motlle del púding. La Mery va utilitzar un motlle de corona, de mida familiar, dels que es poden tapar.
Aboqueu la barreja d'ous i llet al motlle, tapeu-lo i deixeu-ho coure al bany Maria durant mitja hora. Un cop cuit, espereu que el púding s'hagi refredat abans de desmotllar-lo. Aboqueu-lo en un plat i deixeu-lo refrigerar fins a l'hora de servir-lo.
Aboqueu la barreja d'ous i llet al motlle, tapeu-lo i deixeu-ho coure al bany Maria durant mitja hora. Un cop cuit, espereu que el púding s'hagi refredat abans de desmotllar-lo. Aboqueu-lo en un plat i deixeu-lo refrigerar fins a l'hora de servir-lo.