Profiteroles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La nata, tot i que s'obté de la llet, no aporta calci, però sí vitamines D i A, ja que és bàsicament el greix de la llet i, per això, s'ha de prendre ocasionalment.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
PER FER LA MASSA
200 g de farina
125 ml de llet
125 ml d'aigua
1 beina de vainilla
100 g de mantega
4 ous
una cullerada cacau en pols
sal
PER AL FARCIT I LA COBERTURA
500 ml de nata 35%
200 g de xocolata 70%
25 g de mantega
200 ml de nata 35
polsim de canyella en pols
un raig de mistela
2 cullerades de sucre llustre (60 g)
1 pastilla xocolata blanca
PREPARACIÓ
- Barregem en un pot 125 g d'aigua i 125 g de llet i ho posem al foc.
- Traiem la polpa d'una beina de vainilla i l'afegim al pot.
- Amb el foc al mínim, afegim al pot un polsim de sal i 100 g de mantega. Ho barregem perquè es desfaci.
- Passem per la malla fina 250 g de farina i la posem en un bol.
- Traiem el pot del foc i hi afegim la farina de cop. Ho remenem amb el batedor i ho deixem refredar.
- Batem 4 ous i els afegim a poc a poc al pot. Posem la massa en una mànega.
- Posem paper sulfurat sobre una safata de forn i hi anem fent boletes de mida mossegada amb la mànega de massa. Hi espolsem cacau en pols per sobre.
- Posem la massa al forn a 220º durant 4/5 minuts. La traiem i deixem que es refredi.
- Posem al foc un pot amb aigua de l'aixeta per fer un bany maria.
- Traiem de la nevera un bol fred i 500 ml de nata per muntar i la treballem amb les varetes elèctriques. Quan estigui a mig muntar hi afegim dues cullerades de sucre llustre (uns 60 g). Ho posem en una mànega.
- Escalfem 200 ml de nata 35%.
- Posem al bany maria 200 g de xocolata 70% a trossos perquè es desfaci.
- Afegim a la xocolata desfeta els 200 ml de nata 35%, 25 g de mantega, un raig de mistela i una mica de canyella en pols. Ho remenem.
- Obrim les profiteroles i les farcim amb la mànega de nata.
- Posem les profiteroles farcides en un plat pla en forma de piràmide i les banyem amb la xocolata desfeta. Per rematar-ho hi ratllem xocolata blanca per sobre.