Profiteroles

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La nata, tot i que s'obté de la llet, no aporta calci, però sí vitamines D i A, ja que és bàsicament el greix de la llet i, per això, s'ha de prendre ocasionalment.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    PER FER LA MASSA

    200 g de farina    

    125 ml de llet

    125 ml d'aigua

    1 beina de vainilla

    100 g de mantega 

    4 ous        

    una cullerada cacau en pols

    sal

     

    PER AL FARCIT I LA COBERTURA

    500 ml de nata 35%   

    200 g de xocolata 70%

    25 g de mantega

    200 ml de nata 35

    polsim de canyella en pols

    un raig de mistela

    2 cullerades de sucre llustre (60 g)

    1 pastilla xocolata blanca

     

PREPARACIÓ

  1. Barregem en un pot 125 g d'aigua i 125 g de llet i ho posem al foc.
  2. Traiem la polpa d'una beina de vainilla i l'afegim al pot.
  3. Amb el foc al mínim, afegim al pot un polsim de sal i 100 g de mantega. Ho barregem perquè es desfaci.
  4. Passem per la malla fina 250 g de farina i la posem en un bol.
  5. Traiem el pot del foc i hi afegim la farina de cop. Ho remenem amb el batedor i ho deixem refredar.
  6. Batem 4 ous i els afegim  a poc a poc al pot. Posem la massa en una mànega.
  7. Posem paper sulfurat sobre una safata de forn i hi anem fent boletes de mida mossegada amb la mànega de massa. Hi espolsem cacau en pols per sobre.
  8. Posem la massa al forn a 220º durant 4/5 minuts. La traiem i deixem que es refredi.
  9. Posem al foc un pot amb aigua de l'aixeta per fer un bany maria.
  10. Traiem de la nevera un bol fred i 500 ml de nata per muntar i la treballem amb les varetes elèctriques. Quan estigui a mig muntar hi afegim  dues cullerades de sucre llustre (uns 60 g). Ho posem en una mànega.
  11. Escalfem 200 ml de nata 35%.
  12. Posem al bany maria 200 g de xocolata 70% a trossos perquè es desfaci.
  13. Afegim a la xocolata desfeta els 200 ml de nata 35%, 25 g de mantega, un raig de mistela i una mica de canyella en pols. Ho remenem.
  14. Obrim les profiteroles i les farcim amb la mànega de nata.
  15. Posem les profiteroles farcides en un plat pla en forma de piràmide i les banyem amb la xocolata desfeta. Per rematar-ho hi ratllem xocolata blanca per sobre.
Anar al contingut