Presa de porc ibèric amb calçots
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Lacambra
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Catalina, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 "preses" de porc ibèric
- 16 calçots
- oli d'oliva
- sal
- Per a la salsa romesco:
- 10 avellanes
- 10 ametlles
- 2 tomàquets escalivats
- 6 grans d'all escalivats
- nyores
- 1 llesca de pa fregit
- 1 tasseta d'oli d'oliva verge
- 1 raig de vinagre de Xerès
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els calçots nets en una safata amb un raig d'oli i deixeu-los coure al forn durant 20 minuts a 180 graus.
Després, tapeu la safata amb paper d'alumini, torneu-ho a posar al forn durant 5 minuts més i reserveu-los.
Per fer el romesco, poseu en un bol les avellanes, les ametlles, els tomàquets, els grans d'all, la polpa de les nyores, la llesca de pa, l'oli i el vinagre de Xerès i tritureu-ho tot amb el túrmix.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli, salteu la "presa" de porc. Quan estigui ben daurada, talleu-la a trossos ben gruixuts.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els calçots i rectifiqueu-los de sal.
I ja per acabar, emplateu els calçots, poseu-hi els talls de "presa" a sobre i salseu el plat amb el romesco.
Després, tapeu la safata amb paper d'alumini, torneu-ho a posar al forn durant 5 minuts més i reserveu-los.
Per fer el romesco, poseu en un bol les avellanes, les ametlles, els tomàquets, els grans d'all, la polpa de les nyores, la llesca de pa, l'oli i el vinagre de Xerès i tritureu-ho tot amb el túrmix.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli, salteu la "presa" de porc. Quan estigui ben daurada, talleu-la a trossos ben gruixuts.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els calçots i rectifiqueu-los de sal.
I ja per acabar, emplateu els calçots, poseu-hi els talls de "presa" a sobre i salseu el plat amb el romesco.