Poulet à la bière (Pollastre amb cervesa) - Bèlgica

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Cédric Geluk, Barcelona

INGREDIENTS

  • pollastre
  • mantega
  • escalunyes
  • xampinyons
  • cervesa trapenca
  • aiguardent
  • crema de llet
  • pebre negre
  • julivert
  • sal i oli

PREPARACIÓ

En una cassola amb un raig d'oli i un tros de mantega, enrossiu-hi durant uns 5 minuts el pollastre trossejat i salpebrat al vostre gust.
Afegiu-hi les escalunyes picades i els xampinyons tallats. Deixeu-ho coure uns quants minuts i després afegiu-hi la cervesa i un gotet d'aiguardent artesanal. Rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu que faci xup-xup, a foc suau, més o menys 1 hora, fins que el pollastre s'hagi estovat.
Traieu els trossos de pollastre de la cassola i poseu-los en una safata. Reserveu-los dins el forn perquè no es refredin.
Reduïu la salsa de la cassola a foc viu, fins que en quedi la meitat. Llavors afegiu-hi la crema de llet i més mantega. Remeneu-ho fort perquè la salsa adquireixi un aspecte escumós.
Aboqueu la salsa pel damunt del pollastre i escampeu-hi julivert trinxat.
Serviu-ho ben calent, acompanyat de patates i tomàquets.

Anar al contingut