Pota blava amb api-rave
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Per la composició de la recepta, que inclou el pollastre, moltes verdures i també patata, pot ser un plat únic complet i equilibrat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 pollastre pota blava
8 cebes de Figueres
Un quart d'api-rave
4 tomàquets de penjar
3 patates kennebec
4 fulles de col verda
15 minipastanagues
2 l de brou de gallina
Ametlla llargueta torrada
Vi ranci
Menta
Llorer
Julivert
Llard
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- En un recipient que puguem tapar dissolem dos litres d'aigua amb 60 g de sal. Hi submergim un pollastre pota blava tallat, ho tapem i l'hi banyem durant dues hores.
- Tallem vuit cebes de Figueres a la brunesa i les sofregim en una cassola on hem escalfat una cullerada de llard i oli OVE. Sofregirem les cebes durant una hora a foc mitjà.
- Traiem el pollastre del bany de sal, l'eixuguem i el pebrem.
- Retirem la ceba de la cassola i la reservem.
- Afegim un raig d'oli a la cassola, posem el foc al màxim i hi marquem el pollastre.
- Ratllem i colem quatre tomàquets de penjar en un bol.
- Escalfem dos litres de brou de gallina en una olla.
- Quan el pollastre està marcat, hi afegim un raig de vi ranci i en deixem evaporar els alcohols.
- Retirem els pits del pollastre i els reservem en un plat. Incorporem a la cassola una fulla de llorer, la ceba sofregida i els tomàquets ratllats.
- Quan el tomàquet ha agafat un to ataronjat, hi incorporem els dos litres de brou de gallina calents. Hi abaixem el foc, ho deixem a mig tapar i ho coem una hora i mitja. Quan porti una hora de cocció, tornarem a posar els pits del pollastre a la cassola.
- Tallem amb la mandolina un quart d'api-rave pelat i el reservem.
- Pelem i tallem tres patates kennebec i els afegim a la cassola. Les courem 15 minuts a foc baix amb la cassola tapada.
- Tallem quatre fulles de col verda ben fines i les incorporem a la cassola juntament amb quinze minipastanagues netes. Ho tapem i ho coem a foc baix deu minuts. Si veiem que el líquid es va evaporant, hi anem afegint una mica d'aigua per cobrir el pollastre.
- Fem una picada amb un grapat d'ametlla llargueta torrada. Afegim la picada a la cassola, ho integrem i ho coem cinc minuts. Retirem la cassola del foc i la deixem reposar unes sis hores.
- Tallem unes quantes fulles de julivert i menta i les barregem.
- Servim el pota blava amb les verdures, la salsa i l'empolsem amb el julivert i la menta.