Porros a la llauna
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El porro és una hortalissa de temporada que aporta poca energia, a més és ric en fibra, vitamines i minerals, entre els quals destaquen el potassi i el magnesi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
8 porros
5 grans d'all
1 litre de brou de bacallà
1 cullerada de pebre vermell fumat dolç
Pebre negre salvatge
Sal
Farigola
Romaní
Alfàbrega
12 ametlles torrades
10 avellanes
5 pebrots de romesco
2 tomàquets madurs escalivats
1 cabeça d'alls escalivada
Oli d'oliva
1/2 gotet de vinagre de vi negre
1 llesca de pat torrat
PREPARACIÓ
- Posem a escalivar al forn durant 20 minuts i a 180 graus 2 tomàquets madurs i una cabeça d'alls.
- Passat aquest temps, els traiem del forn perqu temperin.
- Traiem el peduncle i les llavors dels pebrots romesquers. Si no hi haguessintenim pebrots de romesco, esls potdem substituir per nyores.
- Per hidratar els pebrots, ho podem fer amb aigua a temperatura ambient d'un dia per altre. Però si tenim pressa, posem aigua a escalfar i quan bulli hi tirem els pebrots perqu s'hidratin tapats i fora del foc durant 20 minuts.
- Eixuguem els pebrots, esperem que es refredin i els traiem la carn amb un ganivet o una cullera.
- En una batedora preparem la salsa de romesco 12 ametlles torrades, 10 avellanes torrades, 1 cabeça d'alls escalivadala carn dels 5 pebrots de romesco i els dos tomàquets madurs escalivats i sense pell.
- Hi afegim oli OVE i sal, 1/2 gotet vinagre de vi negre i una llesca de pa torrat.
- Emulsionem tota la barreja. Hi tirem unes boles de pebre salvatge aixafades.
- Ho integrem tot.
- Posem aigua dins una safata de forn
- Engeguem el forn a 220º
- Agafem 1 litre de brou de bacallà i deixem que redueixi al foc fins 200 ml.
- Mentrestant, tallem la part blanca de 8 porros, nets, a incisió al mig sense foradar la part que la llauna
- Salem els porros nets i tallats .
- Marquem els porros una planxa amb una mica d'oli, pels dos cantons.
- Tallem 5 grans d'alls a microbrun
- Tirem els alls per sobre dels porros, com si fos un arrebossat.
- Col·loquem els porros a la llauna, de manera que la part no foradada del porro estigui en contacte amb la llauna.
- Tirem pebre vermell fumat dolç per damunt els porros
- Espolsem farigola i romaní per damunt dels porros
- Tirem el brou reduït per sobre dels porros, a la llauna
- Portem la llauna 8 minuts al forn a 220ºC
- Traiem la llauna del forn, hi posem una mica més de pebre, la salsa romesco i una mica d'alfàbrega fresca.
- Emplatem.