Porcell confitat amb puré de poma i salsa de cabrales

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Francesc Miralles
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Racó d'en Canela, Piera

INGREDIENTS

  • 4 trossos de porcell
  • 1 cabeça d'alls
  • llorer
  • farigola
  • ceps secs
  • oli
  • sal
  • pebre Per al puré de poma:
  • 2 o 3 pomes 'granny-smith'
  • 1 copa de vi blanc
  • 40 g de sucre
  • 40 g de mantega Per a la salsa de cabrales:
  • 100g de cabrales
  • 20 g de mantega
  • 100 g de nata per muntar

PREPARACIÓ

Per començar, confiteu el porcell amb oli aromatitzat amb all, farigola i llorer a uns 80 o 90 graus.
Mentrestant, per fer el puré de poma, incorporeu en una cassola la mantega, una poma tallada a làmines, una mica de vi blanc i una mica d'aigua, i deixeu-ho coure uns 15 minuts. Quan estigui cuit, afegiu-hi una mica de sucre i tritureu-ho. Després de 4 o 5 hores de cocció, poseu el porcell al forn a 250 durant 20 minuts. Mentrestant, en una paella, desfeu una mica de mantega i afegiu-hi el formatge de cabrales. Quan estigui desfet, incorporeu-hi la crema de llet i deixeu-ho coure uns 15 minuts fins que la salsa espesseixi una mica. I ja, per acabar, poseu una mica de puré de poma i una mica de salsa de cabrales al fons del plat i, al damunt, incorporeu-hi el porcell. Per decorar el plat podeu utilitzar cibulet, farigola, romaní i pell de tomàquet.
Anar al contingut