Popska iakhnia (Estofat de vedella) - Sofia, Bulgària
- Programa: Karakia
- Cuina: Mikhaela Mikhaylova, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 6-8 persones:
- 1,200 kg de vedella per estofar
- 1,200 kg de cebetes del "platillo"
- 5-6 fulles de llorer
- 20 grans de pebre negre
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- 1/2 culleradeta de canyella mòlta
- 1 cullerada de farina
- prunes seques sense pinyol
- oli de gira-sol
- aigua
- sal
PREPARACIÓ
Peleu les cebes i deixeu-les en remull amb aigua una bona estona perquè perdin la fortor. Escorreu-les i reserveu-les.
Talleu la carn a daus més aviat grossos i retireu-ne el greix que pugui portar.
Poseu un bon raig d'oli en una cassola i enrossiu-hi la carn, amb un punt de sal, fins que gairebé no hi hagi gens de suc a la cassola.
Condimenteu-la amb el llorer, la canyella mòlta i el pebre negre i el pebre vermell.
Afegiu-hi una culleradeta de farina i remeneu-ho sense parar perquè el pebre vermell no es cremi.
Aboqueu-hi tres o quatre tasses d'aigua, les cebes i un bon grapat de prunes seques sense pinyol.
Saleu-ho al vostre gust, tapeu-ho i deixeu que faci xup-xup durant una hora i mitja, més o menys, fins que la carn s'hagi ben estovat. Remeneu-ho de tant en tant i tapeu la cassola.
Serviu-ho calent.
Talleu la carn a daus més aviat grossos i retireu-ne el greix que pugui portar.
Poseu un bon raig d'oli en una cassola i enrossiu-hi la carn, amb un punt de sal, fins que gairebé no hi hagi gens de suc a la cassola.
Condimenteu-la amb el llorer, la canyella mòlta i el pebre negre i el pebre vermell.
Afegiu-hi una culleradeta de farina i remeneu-ho sense parar perquè el pebre vermell no es cremi.
Aboqueu-hi tres o quatre tasses d'aigua, les cebes i un bon grapat de prunes seques sense pinyol.
Saleu-ho al vostre gust, tapeu-ho i deixeu que faci xup-xup durant una hora i mitja, més o menys, fins que la carn s'hagi ben estovat. Remeneu-ho de tant en tant i tapeu la cassola.
Serviu-ho calent.