Popska iakhnia (Estofat de vedella) - Sofia, Bulgària

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Mikhaela Mikhaylova, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 6-8 persones:
  • 1,200 kg de vedella per estofar
  • 1,200 kg de cebetes del "platillo"
  • 5-6 fulles de llorer
  • 20 grans de pebre negre
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1/2 culleradeta de canyella mòlta
  • 1 cullerada de farina
  • prunes seques sense pinyol
  • oli de gira-sol
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu les cebes i deixeu-les en remull amb aigua una bona estona perquè perdin la fortor. Escorreu-les i reserveu-les.
Talleu la carn a daus més aviat grossos i retireu-ne el greix que pugui portar.
Poseu un bon raig d'oli en una cassola i enrossiu-hi la carn, amb un punt de sal, fins que gairebé no hi hagi gens de suc a la cassola.
Condimenteu-la amb el llorer, la canyella mòlta i el pebre negre i el pebre vermell.
Afegiu-hi una culleradeta de farina i remeneu-ho sense parar perquè el pebre vermell no es cremi.
Aboqueu-hi tres o quatre tasses d'aigua, les cebes i un bon grapat de prunes seques sense pinyol.
Saleu-ho al vostre gust, tapeu-ho i deixeu que faci xup-xup durant una hora i mitja, més o menys, fins que la carn s'hagi ben estovat. Remeneu-ho de tant en tant i tapeu la cassola.
Serviu-ho calent.

Anar al contingut